8:6
(5:1, 1:1, 2:4)

07.03.2004 / Doudy

07.03.2004, Dorostenci A - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Kliment (Nikodým) - Kružík, Kochánek, Podhorský, Hobza, Novák, Cakl, Pekárek, Kudláček - Hrbatý, Hřeben, Cirhan, Stejskal, Dzurik, Man, Komůrka, Koreš, Horký, Cejpek, Dzuba, Březina
8

Ytong Brno

6
Branky Dukly: Dzurik 3, Man, Stejskal, Hrbatý, Cirhan, Komůrka

Průběh utkání

Přestože v první třetině utkání měli výrazně navrch domácí, byli to právě oni, kteří kapitulovali jako první. Hned v 1. minutě totiž Němčanovský vybruslil zpoza branky před Klimenta a protlačil kotouč kolem pravé tyče za brankovou čáru, 0:1. Vyrovnat se Dukle povedlo o čtyři minuty později zásluhou Dzurika, jehož střela z pozice mezi kruhy skončila za zády Chadima, 1:1. O strhnutí vedení na jihlavskou stranu se postaral Hrbatý, který po přihrávce Cirhana zpoza branky překonal brněnského brankaře bekhendovou střelou, 2:1. Stejná akce se seběhla hned v dalším střídání, do hlavních rolí se však tentokrát dostal přihrávající Dzurik a skórující Man, 3:1. Další přesný zásah do sítě hostí přišel ve 14. minutě, kdy se Komůrka neohroženě vrhnul s kotoučem mezi obránce soupeře, posunul puk Cirhanovi, který se zakončením do prázdné branky hostí neměl nejmenší problém, 4:1. Tato akce se stala v dnešním zápase poslední pro gólmana Ytongu Chadima, který přepustil své místo mezi tyčemi náhradníkovi Zrzovi. Ani tomu se však nepovedlo udržet si do konce úvodní dvacetiminutovky neprůstřelnost, minutu před sirénou jej po nešťastném přiťuknutí brněnského Marka překonal Stejskal, 5:1.

V prostřední části hry se hosté dostali díky několika přesilovým hrám zpět do zápasu, v jedné z nich se jim podařilo po tečované střele Žaluda snížit na 5:2. V polovině zápasu se vystřídali také jihlavští brankaři, místo Klimenta šel hájit klec domácích Nikodým. Do čtyřbrankového vedení se dostali domácí znovu díky Komůrkovi, který si v brněnském brankovišti počínal nejdůrazněji a dostal kotouč za brankovou čáru, 6:2. Brno však nekleslo na kolena, ale i přes několik dobrých šancí se jim již ve druhé třetině rozvlnit síť za zády Nikodýma nepodařilo.

Po vstupu do poslední dvacetiminutovky pokračovali hosté v náporu z předchozí třetiny, ale byli to domácí, kterým se podařilo zásluhou Dzurika v 44. minutě skórovat, 7:2. To si však nenechal líbit brněnský Jaroš, který svůj nájezd na Nikodýma sice ještě přesně zakončit nedokázal, v následné skrumáži v brankovišti domácích se však zorientoval nejlépe a poslal kotouč do jihlavské sítě, 7:3. Hosté pokračovali v aktivní útočné hře i nadále, jejich tlak dokázal zužitkovat po nedorozumění domácí obrany Němčanovský, 7:4. Další branku přidal ve 51. minutě bleskurychle po vhazování před Nikodýmem Kurial, 7:5. Dvě minuty před koncem utkání se připomněli i domácí, po Manově nahrávce zkompletoval svůj dnešní hattrick Dzurik, 8:5. Na góly bohaté utkání uzavřel v 59. minutě střelou od modré Anderle, jehož pokus prošel všemi clonícími hráči a skončil až za Nikodýmovými zády, 8:6.