7:0
(2:0, 2:0, 3:0)

Po sedmi výhrách dostal mladší dorost sedmigólový příděl

29.11.2009 / Jakub Mezlík

Každá série jednou končí, v neděli se o tom přesvědčili mladší dorostenci. Nemocemi sužovaný tým trenéra Jungwirtha nastoupil na ledě Českých Budějovic v brance s osmákem Davidem Vackem, Dukla proti svému soupeři však zaostávala ve všech herních činnostech a podlehla vysoko 0:7. Sedm výher v řadě tak vystřídala nejhorší porážka v sezoně.
29.11.2009, Extraliga mladšího dorostu - 17. kolo

Banes Motor České Budějovice

Gába - Škopek, Žáček, Susko, Pařízek, Kutiš, Ťoupal - Flegl, Mareš, Krcho, Rob, Ruda, Vácha, Chalupský, Dlugoš, Prokeš, Švec, Salák, Pašek
7

HC Dukla Jihlava

Vacek - Pavlas, Březka, Tobola, Vítek, Čermák - Střecha, Lupač, Kyncl - Kovářů, Mandát, Štěrba - Beran, Norek
0
Branky a nahrávky: 17. Švec (Rob, Ťoupal), 20. Rob (Salák), 36. Žáček (Pašek, Chalupský), 39. Mareš (Prokeš), 44. Mareš (Kutiš), 48. Susko (Flegl), 52. Pašek (Kutiš). Vyloučení: 7:9, navíc Norek (JIH) 10 min. OT. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:23. Průběh utkání: 7:0.

Průběh utkání

„Utkání skončilo hrozivým výsledkem, ovšem hra byla špatná až od půlky zápasu, kdy jsme inkasovali třetí gól. Naopak první třetina se mi celkem líbila, byli jsme schopní si nahrát, přenést hru a víceméně diktovat ráz hry. Bohužel jsme žádnou šanci nevyužili a po dvou naprosto zbytečných faulech ve středním pásmu a jednom velice přísném vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě jsme dvakrát v oslabení 3 proti 5 či 4 proti 5 v závěru první třetiny inkasovali. Definitivně nás zlomil lehký gól v 36. minutě a od té doby na kluky padla deka a třetí třetinu jsme pouze odehráli a to ještě špatně. Někteří kluci měli právo na únavu, hráli 3. či 4. utkání během pěti dnů + cestování a navíc hrajeme na 13 lidí, ale víc než fyzicky jsme odpadli mentálně, kluci si prostě po třetím gólu přestali věřit a třetí třetinu jsme už odehráli bez bojovnosti," řekl po utkání trenér Jungwirth.