2:4
(0:0, 2:3, 0:1)

Mandát sestřelil hattrickem Pardubice

10.01.2010 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci po domácí blamáži s Havlíčkovým Brodem v nedělním zápase zabrali a z Pardubic vezou tři body. Na výhře 4:2 se výrazně podílel Jan Mandát, který se do domácí sítě trefil hned třikrát, další gól přidal Marek Lupač. V jihlavské brance podal dobrý výkon Jan Šlapáček.
10.01.2010, Extraliga mladšího dorostu - 23. kolo

HC Dynamo Pardubice

Stibůrek - Jirout, Divecký, Kracík, Pilný - Chvojka, Tichý, Pipek, Zellinger, Moravec, Řezníček, Bureš, Schneider, Havel, Žilák
2

HC Dukla Jihlava

Šlapáček - Čermák, Brussmann, Tobola, Ščerban, Uhlíř, Březka - Štěrba, Lupač, Vondráček - Kyncl, Beran, Pavlas - Kuchyňa, Mandát, Renza
4
Branky a nahrávky: 27. Bureš (Žilák), 31. Žilák (Řezníček) - 26. Mandát (Uhlíř), 32. Lupač (Uhlíř), 39. Mandát (TS), 50. Mandát (Tobola). Vyloučení: 7:7, navíc Schneider (PCE) 5 + do konce utkání - Beran 10 min. OT., Čermák (oba JIH) 5 do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

Průběh utkání

„Zase jedno z povedenějších utkání, které mělo náboj a spád. Během utkání byla na obou mužstvech snaha hrát aktivní hokej, hodně se bruslilo a k vidění byla i spousta kombinačních akcí. Po zásluze jsme šli do vedení Mandátem, který zblízka překonal soupeřova golmana, poté ovšem soupeř skóre otočil. Nejprve po našem nedorozumění mezi brankářem a obráncem a poté po krásné individuální akci jednoho ze soupeřů. Do přestávky se nám ovšem podařilo skóre ještě otočit zásluhou Lupače a Mandáta, který proměnil trestné střílení. Třetí třetinu jsme začali dobře, pojistili jsme po zásluze náskok, ale od 10. minuty jsme se dopouštěli hloupých faulů a dovolili jsme tak soupeři nás přitlačit a živit mu naději na úspěch. Dobře zachytal Šlapáček, a tak jsme již žádné drama nepřipustili. Po delší době jsem mohl kluky po zápase pochvalit za přístup i herní stránku," řekl po utkání trenér Jungwirth.