3:5
(1:1, 2:2, 0:2)

Mladší dorost ztratil nadějně rozehraný zápas

14.01.2010 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci sice vedli ve čtvrtečním zápase nad Hradcem Králové ve 34. minutě už 3:1, svůj náskok však do konce druhé třetiny ztratili a v závěrečné dvacetiminutovce ještě dvakrát inkasovali. V nepříliš povedeném utkání se při porážce 3:5 dařilo v jihlavském dresu opět Janu Mandátovi, který dva góly dal a na jeden nahrál. Brankou a dvěma asistencemi mu sekundoval Filip Březka.
14.01.2010 15:15, Extraliga mladšího dorostu - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Brussman, Uhlíř, Szathmary, Březka, Ščerban - Kyncl, Lupač, Vondráček - Pavlas, Beran, Kovářů - Renza, Mandát, Kuchyňa - Štěrba
3

Hradec Králové

Hermann - Novák, Žák, Matějček, Voženílek, Hercig, Suk, Žoch, Srpek, Jebavý, Kastner, Nedvídek, Pilař, Dostálek, Wolf, Vencl, Půlpán, Rejl, Procházka, Kocián, Klemenc
5
Branky a nahrávky: 2. Mandát (Březka), 26. Březka (Mandát), 34. Mandát (Březka) - 10. Novák (Rejl, Dostálek), 35. Srpek (Wolf, Vencl), 37. Klemenc (Hercig), 44. Procházka (Půlpán), 56. Dostálek (Pilař, Rejl). Rozhodčí: Doležal - Bláha, Habaško. Vyloučení: 3:6, navíc Žoch (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 41:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5.

Průběh utkání

Domácí se dostali do vedení už ve 2. minutě, kdy se prosadil v přesilové hře po pěkné individuální akci Jan Mandát, i Hradec však v polovině první dvacetiminutovky využil početní převahu a dorážka Michaela Nováka znamenala srovnání na 1:1.

V prostřední části si Dukla vytvořila dvoubrankový náskok, když se nejprve trefil Filip Březka přesně pod břevno Hermannovy branky a poté rozvlnil hradeckou síť střelou z mezikruží Jan Mandát. Na jeho druhou trefu v zápase ovšem našli hosté bleskově odpověď.

Pouhých čtyřiadvacet sekund stačilo Martinu Srpkovi ke zkorigování skóre, když potrestal gólem do odkryté branky jihlavskou nekoncentrovanost v defenzivě. Ve 37. minutě zařídil vyrovnání střelou pod horní tyčku Daniel Klemenc.

Poněkud křečovitý projev domácího týmu ve třetí třetině vyústil v dokonání hradeckého obratu, ve 44. minutě propálil Krejčíka Michael Procházka. Dukle se nedařilo dostat se do tlaku ani v následných přesilovkách a po třech nevyužitých možnostech zasadili hosté definitivní úder pět minut před koncem, kdy z dorážky pečetil na 5:3 pro Hradec Vlastimil Dostálek.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Hradec Králové): „Přijeli jsme s omlazeným mužstvem, zařadili jsme do něj osm hráčů ročníku devadesát pět, a nemyslím si, že bysme byli nějak výrazně lepší než Jihlava, ale vyválčili jsme to a s vítězstvím jsme samozřejmě spokojení.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Jak jsem měl v Pardubicích dojem, že jsme odehráli dobrý zápas, tak teď naopak musím říct, že to byl špatný zápas. Nebyl tam z naší strany pohyb, nahrávka a zpracování puku, tři základní věci, které tam musí být. Další věci jako kombinace, systémy už na to navazují, ale když nezvládáme základy, tak nemůžeme vyhrát.“