6:1
(4:0, 1:1, 1:0)

Mladší dorost se Spartou poprvé padl, lídr na vlastním ledě dominoval

17.01.2010 / Jakub Mezlík

Nepříliš úspěšné výsledkové období mladšího dorostu pokračuje. I když Dukla dokázala v předchozích dvou zápasech pražskou Spartu vždy porazit, tentokrát na ledě prvního celku tabulky prohrála vysoko 1:6 a odjíždí z hlavního města bez bodu. O jediný zásah jihlavských hokejistů se postaral Ondřej Kovářů.
17.01.2010 13:15, Extraliga mladšího dorostu - 25. kolo

HC Sparta Praha

Neužil - Vokurka, Lošťálek, Březina, Bílek, Keller - Bartoš, Jeřábek, Plachý, Pulkrab, Presheva, Slavíček, Simon, Major, Krudenc
6

HC Dukla Jihlava

Krejčík (21. Šlapáček) - Tobola, Kyncl, Uhlíř, Szathmáry, Březka, Ščerban - Štěrba, Lupač, Vondráček, Kovářů, Beran, Trávník, Kuchyňa, Mandát, Renza, Norek
1
Branky a nahrávky: 11. Slavíček (Major), 14. Simon (Presheva), 17. Bartoš (Simon, Presheva), 19. Simon (Bartoš, Presheva), 26. Presheva (Simon, Bartoš), 47. Plachý (Krudenc, Bílek) - 22. Kovářů (Trávník). Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: .0:0 Diváci: 36. Střely na branku: 34:19. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

Průběh utkání

„Je to trochu paradox, ale i přes relativně vysokou prohru musím tentokrát kluky za předvedený výkon pochválit. Hrál se hokej v rychlém tempu nahoru a dolu, v naprosto vyrovnaném utkání však soupeř ve druhé desetiminutovce první třetiny na co šáhl to dostal do branky. Pomohly tomu samozřejmě naše individuální chyby, které tak soupeř tentokrát nekompromisně potrestal. Utkání jsme ale neodevzdali a v dalších dvou třetinách jsme podali dobrý, aktivní výkon a odehráli jsme tak kvalitní zápas, na čemž jsme se se soupeřem vzájemně shodli. Opět se ukázalo, že pokud mají naši hráči ze soupeře respekt, tak hrají jednoduše, tzn. že dávají puky rychle, adresně od hokejek a když se jim u toho ještě daří bruslit, tak se na tu hru dá dívat a má to nějaký smysl. Jakmile ovšem začnou vymýšlet a ve stoje tvořit svoje nějaké "super" věci, tak nám ta hra naopak pěkně zadrhává a nedá se na to dívat. Toto musí kluci pochopit a snažit se hrát stejně ať přijede jakýkoliv soupeř! Přeci jen jde v této kategorii ještě mnohem více o výkon než o výsledek," řekl po utkání trenér Jungwirth.