4:8
(2:3, 1:5, 1:0)

Mladší dorostenci zničili Brod osmi góly!

21.02.2010 / Jakub Mezlík

Zatímco hokejisté A-týmu s Brodem v posledních dnech tvrdě bojovali, jejich kolegové z mladšího dorostu se s Rebely nemazlili a v Kotlině svého soupeře rozstříleli 8:4. V úvodu však nic vysokému vítězství Jihlavy nenasvědčovalo, domácí vedli 2:0, po obratu červenožlutých se jim povedlo srovnat ve 24. minutě na 3:3. Pak ale začala úřadovat Dukla. Do konce druhé části se trefila ještě pětkrát a tím prakticky rozhodla o zisku tří bodů. Hattrickem se v utkání blýskl Jakub Pavlas.
21.02.2010 10:00, Extraliga mladšího dorostu - 31. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Krásný (26. Burger) - Novotný, Šulák, Žuček, Dvořák, Meloun, Krajcigr - Vosyka, Beránek, Zohorna, Dundáček, Ludvík, Chlubna, Brebera, Turek, Kuchta, Němec
4

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Pavlas, Brussmann, Tobola, Szathmáry, Vítek, Čermák - Štěrba, Lupač, Mandát, Beran, Kovářů, Uhlíř, Březka, Trávník, Kuchyňa, Renza, Ščerban
8
Branky a nahrávky: 6. Chlubna (Vosyka), 6. Ludvík (Turek), 24. Kuchta (Šulák), 44. Němec (Turek) - 7. Brussmann (Lupač), 9. Pavlas (Březka, Trávník), 16. Pavlas (Uhlíř), 25. Pavlas (Lupač, Štěrba), 26. Mandát (Tobola), 26. Vítek (Březka), 34. Tobola (Uhlíř), 39. Mandát. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:3. Diváci: 70. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:8, 4:8.

Průběh utkání

Rebelové byli nebezpeční zejména v úvodu zápasu, když se v 6. minutě trefili dvakrát během pětadvaceti sekund, nic nenasvědčovalo tomu, že by nakonec pro ně utkání mělo skončit debaklem. Jenže Dukle stačilo o pouhé dvě sekundy více ke snížení, od modré se trefil Jan Brussmann. A za dvě minuty dorazil z kruhů puk do sítě Jakub Pavlas. Ten se do konce první části trefil ještě jednou a Jihlava rázem vedla.

Domácím se povedlo ve 24. minutě vyrovnat na 3:3, poté však odstartovala jihlavská smršť. Jakub Pavlas nejprve ve 25. minutě přesnou ranou z kruhů završil svůj hattrick, za další minutu se trefil Jan Mandát a ještě v téže minutě také Martin Vítek. Na 7:3 zvyšoval krátce po polovině zápasu Hynek Tobola a ještě do konce třetiny se prosadil podruhé v zápase Jan Mandát.

Ve třetí části už domácí dokázali zastavit příval jihlavských gólů, naopak sami se jednou prosadili. Mladší dorostenci Dukly tak vezou z Havlíčkova Brodu tři body za výhru 8:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Odehráli jsme další celkem pěkné utkání, hrálo se v tempu k čemuž výrazně přispěl také soupeř a utkání se dle mého názoru muselo divákům líbit. Z pohledu trenéra tam bylo příliš mnoho rizika, hrálo se hodně aktivně a velice často se otevírala vrátka v obraně, o aktivitě obránců svědčí i fakt, že dnes vstřelili 6 z 8 branek. Jinak dnes kluci zaslouží pochvalu za slušný výkon a vyjma úvodních 5 minut kdy jsme nechali hrát soupeře a rázem prohrávali 0:2 podali bojovný výkon plný pohybu i kombinace."