7:6sn
(3:2, 2:2, 1:2 - 0:0 - 1:0)

Gólovou přestřelku rozhodla Dukla až v nájezdech

28.02.2010 / Jakub Mezlík

Třináct gólů přinesla nedělní bitva mladšího dorostu s Pardubicemi. Po šesti brankách na každé straně se o vítězi rozhodovalo až v nájezdech, a zatímco hosté překonali Šlapáčka ze tří pokusů pouze jednou, za domácí se trefil Jan Mandát a vítězný gól vstřelil Adam Uhlíř. Během šedesáti minut dvakrát skóroval David Kuchyňa a po jedné brance přidali Mandát, Filip Březka, Hynek Tobola a Simon Beran.
28.02.2010 15:45, Extraliga mladšího dorostu - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Šlapáček - Pavlas, Brussman, Tobola, Szathmáry, Vítek, Čermák - Štěrba, Lupač, Renza - Beran, Mandát, Kuchyňa - Březka, Uhlíř, Trávník
7

HC Dynamo Pardubice

Jirout Ji. - Jirout Ja., Kubín, Kracík, Fridrich, Petira, Divecký - Chvojka, Panna, Pipek, Zellinger, Voženílek, Moravec, Mejtský, Kohoutek, Řezníček, Bureš, Schneider, Havel, Žilák
6
Branky a nahrávky: 6. Mandát (Lupač, Renza), 12. Kuchyňa (Szathmáry, Mandát), 14. Březka (Trávník), 22. Kuchyňa (Mandát, Trávník), 39. Tobola, 47. Beran, rozhodující nájezd Uhlíř - 8. Řezníček (Kohoutek , Zellinger), 16. Moravec (Bureš), 30. Řezníček (Bureš, Moravec), 40. Bureš (Mejtský), 41. Havel (Zellinger), 46. Panna (Bureš). Rozhodčí: Kukeně - Červenka, Habásko. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 24:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:6, 7:6.

Průběh utkání

V Jihlavě se hrál od úvodních minut pohledný rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Duklu poslal do vedení v 6. minutě Jan Mandát, hosté za necelé dvě minuty dokázali srovnat rovněž v početní výhodě díky Jakubu Řezníčkovi.

Nerozhodný stav ovšem vydržel pouhé čtyři minuty, kdy Beranovu střelu tečoval před Jiroutem David Kuchyňa a Dukla znovu vedla. Ve 14. minutě pak dorazil Tobolův pokus do branky Filip Březka a zvýšil na 3:1. Pardubice ale rychle dokázaly zkorigovat, když domácí obrana nechala trestuhodně projet až před banku Luboše Moravce, a ten se tváří v tvář Šlapáčkovi nemýlil.

Gólová přestřelka pokračovala i nadále. Ve 22. minutě odskočila Jihlava svému soupeři znovu na rozdíl dvou branek, když David Kuchyňa zužitkoval přesnou přihrávku Mandáta. Hosté ale pokračovali ve stíhací jízdě, na 4:3 snížil v polovině zápasu Jakub Řezníček.

V posledních dvou minutách prostřední části se pak skóre měnilo ještě dvakrát. Nejprve se blýskl Hynek Tobola únikem zakončeným perfektním blafákem á la Peter Forsberg, v přesilovce pět na tři pak snížil Lukáš Bureš.

Hned v úvodu třetí třetiny se Pardubicím povedlo vyrovnat, když se prosadil z dorážky Martin Havel a na začátku 46. minuty Ondřej Panna poslal dokonce Pardubice do vedení. Minutu poté však vyrovnal na 6:6 po nepřehledné situaci v hostujícím brankovišti Simon Beran, a od té doby už branka nepadla, a to ani v prodloužení, kdy měli hosté výhodu přesilovky.

Samostatné nájezdy zvládla lépe Dukla, Jirout si poradil pouze s nájezdem Toboly. Naopak za jeho záda se trefili Jan Mandát a Adam Uhlíř. Jediný, kdo z pardubického týmu překonal Šlapáčka, byl Martin Havel, Jihlava tak získala bonusový druhý bod.

Ohlasy trenérů

Jan Procházka (Pardubice): „Myslím, že jsme viděli pěkný zápas, bylo to vyrovnané, šance byly na obou stranách. Trochu si myslím, že rozhodčí mohli pískat lépe, některé věci mi tam připadaly dost podivné, ale tak to ve sportu chodí.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „S Pardubicemi to byla už po několikáté přestřelka. Odehráli jsme slušnou první třetinu, bylo tam pár dobrých věcí. Ale v podstatě to byl špatný výkon v defenzivě, a to i od útočníků, kteří se vůbec nevraceli zpátky a pak jsme propadali. Sehráli jsme třeba nějakou akci, ale finální nahrávka byla špatná a oni pak zůstali stát. Také nejsem spokojený s fauly, měli jsme tam několik zbytečných zákroků v útočném pásmu. Pro diváky to byl asi zajímavý zápas, ale pro trenéry nic moc.