4:7
(1:0, 1:5, 2:2)

Mladší dorost uzavřel sezonu výhrou v Budějovicích

14.03.2010 / Jaroslav Wollmann

Mladší dorostenci Dukly v posledním zápase letošní sezony zvítězili na ledě Českých Budějovic. Neoblíbeného soupeře přestříleli 7:4, a zajistili si tak konečné třetí místo v tabulce extraligové skupiny střed. Dvakrát se trefili do sítě Mountfieldu Ondřej Kovářů a Jan Mandát, po jedné brance přidali Marek Lupač, Petr Trávník a Simon Beran.
14.03.2010 12:00, Extraliga mladšího dorostu - 35. kolo

Banes Motor České Budějovice

Dvořák (51. Pícha) – Susko, Břečka, Škopek, Ťoupal, Piegl, Pařízek, Žáček - Mareš, Krcho, Rob, Švec, Záhora, Ruda, Pašek, Bílek, Prokeš, Dlugoš, Salák
4

HC Dukla Jihlava

Krejčík (57. Šlapáček) - Pavlas, Brussmann, Tobola, Szathmáry, Vítek, Čermák, Šidlík, Ščerban - Štěrba, Lupač, Vondráček, Kovářů, Beran, Mandát, Střecha, Renza, Uhlíř, Trávník, Březka
7
Branky a nahrávky: 20. Prokeš (Ruda), 27. Ruda, 48. Pašek (Salák), 60. Bílek (Dlugoš) - 28. Kovářů (Mandát, Pavlas), 29. Lupač (Šidlík, Střecha), 33. Trávník, 34. Kovářů, 35. Mandát (Březka), 49. Beran, 51. Mandát. Rozhodčí: Mertl - Pražák, Mykhaylyshyn. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: .

Průběh utkání

„K poslednímu utkání jsme zajížděli na led Českých Budějovic v maximálně silné sestavě což potěšilo také soupeře, protože to byla pro ně výborná prověrka před mistrovstvím republiky. Začali jsme hrát na 4 pětky a hra hned od počátku měla slušné tempo. Začali jsme aktivně a mírně jsme soupeře zatlačili. Po našem prvním faulu se dostal do hry také soupeř a celou první třetinu se hrálo aktivně na obě strany. Bohužel jsme dostali gól do šatny v čase 19:34 po naší chybě v obranném pásmu.

Druhou třetinu jsem stáhl hru na tři pětky a tempo jsme ještě vystupňovali. Inkasovali jsme sice ještě druhý gól, ale pak jsme vytrvale dobrým forčekinkem a pohybem nutili soupeře k chybám, Ty se dostavily a my jsme do konce třetiny otočili na 5:2. Poslední třetina byla opět vyrovnaná, soupeř snížil, ale hned v zápětí jsme znovu dali na 6:3 a bylo prakticky rozhodnuto. V závěru jsme pustili do branky i Honzu Šlapáčka a také ostatní hráče kteří od druhé třetiny nehráli.

S výkonem i hrou jsem byl tentokráte spokojený a opět se kluci mohli přesvědčit, že mohou hrát s každým, jen je proto potřeba něco dělat a nečekat, že to přijde samo. Tímto vítězstvím jsme získali skalp i posledního mužstva, které jsme letos ještě neporazili," řekl po utkání trenér Jungwirth.