1:0
(0:0, 0:0, 1:0)

04.09.2009 / Jakub Mezlík

04.09.2009 17:45, Extraliga staršího dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Brychta, Zadražil, Martínek, Musil, Hlaveš, Šťastný, Čurilla, Tobola - Plch, Ludvík, Matějka, Štěpán, Prokš, Pěška, Kasalý, Brabec, Zídek, Kret, Mikeš, Přidal
1

BK Mladá Boleslav

Will - Chalupa, Budín, Korim, Anděl, Holada, Vrba, Mozík - Bičiště, Škorík, Lhoták, Škop, Hrouda, Brandejský, Babický, Frolík, Štěpánek, Ficek, Hyka
0
Branky a nahrávky: 47. Prokš (Pěška). Rozhodčí: Pešina - Kostka, Matějček. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Na obou týmech byla už od začátku vidět velká chuť do zápasu, začalo se hodně bojovně, z čehož pramenilo i několik faulů hned v úvodu zápasu. Všechny přesilovky, a také trestné střílení na straně Mladé Boleslavi, ovšem zůstaly nevyužity. Také díky výborně chytajícím gólmanům, jihlavskému Rittichovi a hostujícímu Willovi.

Bezbrankový stav vydržel celé dvě třetiny, hráči jako by se na úvod sezony zastřelovali. Velké šance neproměnili domácí Brychta, Mikeš či Kasalý, na druhé straně vychytal gólman Dukly v sólovém úniku Hyku i Korimovu bombu od modré.

Na první branku si museli diváci na Horáckém zimním stadionu počkat až do 47. minuty a zrodila se z docela nenápadné akce. Pěška zavezl puk do útočného pásma, nahodil jej směrem na Willa, mladoboleslavský gólman ovšem kotouč vyrazil pouze na hůl dojíždějícího Marka Prokše, který nezaváhal a stal se prvním letošním střelcem Dukly v sezoně. Mladá Boleslav už zareagovat nedokázala, Jihlava vyhrála těsně 1:0.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner (Mladá Boleslav): „Musíme pogratulovat soupeři, dá se říct, že byl bruslařsky lepší a udělal méně chyb než my a ta jediná rozhodla. Bohužel my nedáváme góly, to je teď naše největší slabost. A bez gólu se nedá vyhrát. Domácí navíc hodně podržel gólman, ale i náš zachytal výborně, musím pochválit oba dva."

Luboš Sláma (Jihlava): „Byl to vyrovnaný zápas, bylo to o tom, kdo dá gól, a to se povedlo nám. I když oni zrovna na začátku třetí třetiny byli lepší, šli do nás, měli přesilovku, ale my jsme pak dali šťastný gól z dorážky. Přidat jsme mohli i další branky, ale už jsme to nepotvrdili. Je to pro nás cenné vítězství, protože Boleslav byla loni poměrně vysoko, a navíc hned v prvním zápase v sezoně, to nám určitě pomůže."