2:5
(0:4, 2:0, 0:1)

28.10.2009 / Jakub Mezlík

28.10.2009, Extraliga staršího dorostu - 21. kolo

IHC Králové Písek

Lehečka (18. Doubek) - Jirků, Andrlík, Pícha, Turek, Kafka, Lejsek, Hrubý - Paukner, Scholtz, Korous, Radosta, Šoltés, Dupač, Hanus, Vejda, Homola, Volf, Homolka
2

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Martínek, Hlaveš, Kříž, Šťastný Ja., Čurilla, Tobola, Plch - Brychta, Ludvík, Matějka, Svobodník, Štěpán, Prokš, Brabec, Vlček, Zídek, Kret, Pilař, Přidal
5
Branky a nahrávky: 25. Homola (Radosta, Volf), 37. Andrlík (Doubek) - 4. Brychta (Prokš), 7. Štěpán (Kret), 15. Tobola (Přidal), 18. Brychta (Matějka, Prokš), 57. Prokš (Matějka). Vyloučení: 10:9, navíc Šoltés (PIS) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 85. Střely na branku: 29:55. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

Jihlavští dorostenci strávili většinu první třetiny nastěhováni v útočném pásmu před gólmanem Doubkem, který si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemohl. Ani Rittich v brankovišti Dukly však neměl jednoduchou pozici, domácí totiž často vyráželi do rychlých brejků a jihlavský brankář je musel všechny hasit. Poradil si i se samostatným nájezdem Homoly.

Mezitím červenožlutí postupně navyšovali skóre. Do vedení se svěřenci Luboše Slámy dostali ve 4. minutě díky přesné přesilovkové trefě Jakuba Brychty, za další čtyři minuty pak zvyšoval Jan Štěpán. Do konce první části se pak ještě prosadili Přemysl Tobola a druhým gólem v zápase Jakub Brychta.

V prostřední části hosté trochu polevili a Písečtí vykřesali alespoň jiskřičku naděje, když se prosadili po nedůrazném přístupu jihlavské obrany Daniel Homola a Jan Andrlík. A na začátku třetí části se mohli Jihočeši dostat dokonce na rozdíl jedné branky. Rittich se ovšem znovu zaskvěl při trestném střílení Volfa. Od té doby už si Dukla dvougólový náskok pozorně hlídala, v samotném závěru se ještě trefil Marek Prokš.