4:4
(2:1, 1:2, 1:1)

04.08.2009 / Eva Streichsbierová

04.08.2009, Přípravné zápasy juniorů - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Šenk – Zelený, Šustr, Posmyk, Šidlík, Kolda, Randa – Hubata, Zeman, M. Kuřítko – Dvořák, Pometlo, Kasalý – Brabec, Polcar, Svoboda
4

HC Dynamo Pardubice

4
Branky Jihlavy: M. Kuřítko 2, Brabec, Dvořák.
Samostatné nájezdy: 1:2.

Průběh utkání

Po úvodní dvacetiminutovce vedla Dukla o jeden gól 2:1. „První třetinu jsme odehráli dobře,“ pochvaloval si trenér hru svého týmu. „Jenomže po přestávce jsme začali ztrácet hodně kotoučů, nedávali jsme si přihrávky a soupeř vyrovnal. Od stavu 4:4 už byl potom lepší a mohl rozhodnout,“ dodal.

Pro jihlavské juniory to bylo druhé přípravné utkání, v pátek prohráli ve Znojmě těsně 3:4. „Výsledkově to sice zatím není nic moc, ale my jsme spokojeni s tím, jak k těm utkáním kluci přistoupili. Jsme v určité fázi přípravy a zatím nás ani jeden soupeř výrazně nepřehrál,“ uvedl Totter.

Navíc bude mít extraligový nováček ještě dostatek času na doladění formy a odstranění všech chyb. „Dnes se rozhodlo, že sezona začne juniorům až o týden později, tedy 11. září,“ prozradil šéf střídačky jihlavských mladíků, který nevyloučil, že se kvůli posunu klub ještě pokusí najít jednoho soupeře do přípravy.

Třetí zápasový test čeká na juniorku Dukly ve čtvrtek na ledě Komety Brno, v pátek pak doma nastoupí v 16 hodin v odvetě proti Znojmu.