3:1
(0:1, 3:0, 0:0)

17.08.2009 / Eva Streichsbierová

17.08.2009 14:15, Přípravné zápasy juniorů - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich (30. Šťastný) – Rosendorf, Kolda, Zelený, Randa, Šustr, Knesl – Němec, Polcar, Vysloužil – Kasalý, Pometlo, Malec – Hubata, Svoboda, Kuřítko.
3

HC Kometa Brno

1
Branky Jihlavy: Němec, Kasalý, Svoboda.

Průběh utkání

Úvodní dvacetiminutovku zvládli lépe hosté z Brna, kteří ji vyhráli 1:0. Ve druhé třetině ale Dukla třemi brankami otočila vývoj utkání na svoji stranu. „V první třetině nás Kometa přehrávala, byla lepší v pohybu. My jsme se ale naštěstí dokázali dostat zpátky. Za což jsem samozřejmě moc rád,“ prozradil kouč domácího týmu.

V posledním dějství už potom Jihlava dvougólový náskok udržela. „Musím zopakovat, že jsme zatím spokojeni s přístupem týmu k přípravě. Chyby pochopitelně děláme, ale pracujeme na jejich odstranění. Není potřeba se o nich nějak víc bavit. Do začátku soutěže ještě nějaký čas zbývá,“ prohlásil Totter.

V brance dostali tentokrát příležitost oba dorostenci, jak David Rittich, tak i Jiří Šťastný. „Naše brankáře máme vyzkoušené, a kdyby se jeden z nich zranil, tak jsme chtěli otestovat i tyhle dva. S Petrem Jarošem (trenér jihlavských gólmanů - pozn. red.) jsme se domluvili, že teď je na to správný prostor. A musím říct, že ani jeden z kluků nezklamal. Myslím, že Jihlava má v brankářích budoucnost,“ pokyvoval hlavou kouč jihlavským juniorů.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie