9:2
(4:0, 2:0, 3:2)

20.11.2009 / Jakub Mezlík

20.11.2009, Noen Extraliga juniorů - 26. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Strmeň - Duda, Zientek, Hanousek, Kopel, Marek, Jindřich - Pechanec, Bartoš, Matysz, Protasenja, Říčka, Klimša, Haas, Křivohlávek, Videlka
9

HC Dukla Jihlava

Jíra - Šidlík, Adam, Rašner, Šustr, Zelený, Rosendorf, Kolda - Klíma, Němec, Dvořák, Malec, Vysloužil, Vondráček, Randa, Zeman, Polcar, Pometlo, Kotlík
2
Branky a nahrávky: 3. Křivohlávek (Haas, Protesanja), 10. Klimša (Pechanec), 13. Haas (Protasenja, Křivohlávek), 14. Říčka (Klimša, Pechanec), 25. Protasenja (Haas), 40. Hanousek (Pechanec, Protasenja), 41. Křivohlávek (Videlka, Hanousek), 46. Protasenja (Haas, Jindřich), 58. Protasenja (Haas) - 44. Polcar (Vysloužil), 59. Zeman (Kotlík). Rozhodčí: Mrkva - Gebauer, Hrubec. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 320. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 9:1, 9:2.

Průběh utkání

Domácí rozhodli o svém vítězství už během první dvacetiminutovky, jihlavští junioři jim však často svojí nedisciplinovaností nabízeli šance až příliš jednoduše. „Měli jsme v první třetině asi pět vyloučených, Havířov hrál dvakrát v pěti proti třem a dokázal nás potrestat,“ hodnotil nepovedenou úvodní třetinu jihlavský kouč Petr Kuchyňa.

Také druhou část mladíci prohráli, tentokrát však inkasovali pouze dvakrát a i když se netrefili, měli k tomu příležitostí hned několik. „Druhá třetina byla z naší strany vynikající, ale bohužel nedokázali jsme proměňovat vyložené šance, několikrát jsme tam ujeli dva na jednoho, jeli jsme i sami na gólmana,“ vypočítával kouč.

Ve třetí části už se utkání pouze dohrávalo, domácí se prosadili třikrát, o čestné úspěchy Dukly se postarali Michael Polcar a Adam Zeman. „Výsledek 9:2 je pro nás hodně krutý, ale nutno říct, že Havířov byl v plné sestavě, i s hráči, kteří hrají za áčko,“ uzavřel Kuchyňa.