4:5p
(1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)

18.01.2010 / Pavel Zeman

18.01.2010 16:15, Noen Extraliga juniorů - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Adam, Cirhan, Šustr, Jaroš, Kolda, Rosendorf, Randa - Němec, Mikeš, Dvořák - Malec, Brychta, Kasalý - Zeman, Polcar, Kuřítko - Pometlo, Pěška
4

Rytíři Kladno

Pucholt - Steigauf, Gutwald, Pour, Kužel, Petráček, Doudera - Melka, Máša, Medřický - Megela, Redlich, Butor - Strnad, Drda, Uleščenko - Strach, Čruda, Slaba
5
Branky a nahrávky: 8. Cirhan, 24. Malec (TS), 36. Kuřítko (Polcar, Jaroš), 50. Kuřítko (Zeman, Polcar) - 20. Strnad (Pucholt), 22. Strnad (Stach, Kužel), 28. Máša (Melka, Doudera), 41. Stach (Strnad, Petráček), 65. Melka (Stach, Slaba). Rozhodčí: Pešina - Kostka, Matějček. Vyloučení: 7:6, navíc Martin Kuřítko 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili borci v červenožlutých dresech velice aktivně. Hosté nestíhali a museli si pomáhat nedovolenými zákroky a hned druhé oslabení nepřežili bez úhony. Adam Zeman dostal povedenou střelou předposlední celek tabulky do vedení 1:0.

Do kabin se ale šlo za nerozhodnutého stavu. Přesně 44 vteřin před sirénou rozjásal kladenskou střídačku Jakub Strnad, když svůj sólový průnik zakončil nahozením na Jíru. Puk se otřel o brusli domácího obránce a zastavil se až v síti Jírovy klece - 1:1.

Jak skončila třetina první, tak začala část druhá. Jakub Strnad si počíhal u levé tyče a mistrovsky využil perfektního pasu Pucholta - 1:2. Z vedení se ale hosté radovali jen necelé tři minuty. Ve 24.minutě proměnil Ondřej Malec trestné střílení. Přesně mířená střela propadla kladenskému brankáři mezi rukou a tělem - 2:2.

Museli bychom použít otřepané metafory v podobě misky vah nebo houpačky, abychom co nejlépe vystihli dění na ledě. Znovu do vedení totiž dostal kladenské barvy Ladislav Máša, který využil chybu rychlého přečíslení a svižnou nahrávku kolegy Melky - 2:3. A dramatická zápletka nebrala konce. Ve 36. minutě vyrovnal na 3:3 Martin Kuřítko.

I nástup do třetí dvacetiminutovky vyšel hostům na výbornou. Po 26 vteřinách nahodil puk na branku David Stach a vedení 4:3 bylo na světě. Aktivně hrající Dukla se nevzávala a srdnatě bojovala o každý milimetr. Vyplatilo se! Příkladným důrazem před brankou slavil čtvrtý gól domácích Martin Kuřítko - 4:4.

V prodloužení rozhodl o výhře Kladna Antonín Melka - 4:5.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (trenér Kladna): „Byl to třetí zápas ve čtvrtém dnu. Jihlava nás překvapila dobrým pohybem. Zkoušeli jsme tady 5 dorostenců. Jinak si myslím, že to byl normální průměrný zápas. Rozhodla využitá přesilovka v prodloužení, kterou jsme sehráli opravdu pěkně. Dali jsme si dva góly de facto sami, ale takový je sport.“

Petr Kuchyňa (trenér Jihlavy): „Bylo to rychlé, tvrdé utkání. Zápas nás trošičku zklamal. Především přístup některých hráčů nebyl takový, jaký od nich očekáváme. Umí hrát mnohem lépe. Byl to velice živelný zápas, kdy jsme lítali od jednoho hráče k druhému. Velice špatně jsme si pokrývali hráče u nás ve třetině. U dvou gólů jsme sice ty útočníky bránili, ale nehlídali jsme si jejich hokejky, což bylo rozhodující. Kladno hrálo výborný hokej.“