3:4
(2:1, 1:3, 0:0)

23.01.2010 / Jakub Mezlík

23.01.2010 12:00, Noen Extraliga juniorů - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Adam, Cirhan, Šustr, Jaroš, Kolda, Rosendorf, Randa - Zídek, Němec, Mikeš, Dvořák, Malec, Kret, Prokš, Kasalý, Ludvík, Polcar, Kuřítko, Pometlo
3

Bílí Tygři Liberec

Jelínek - Niko, Kulda, Šimek, Lacek, Říha, Šefl, Pulec, Sobotka - Jánošík, Oppelt, Bulíř, Kedršt, Mizerík, Filippi, Skalický, Chlouba, Miškovský, Morong, Bittner, Maďar
4
Branky a nahrávky: 8. Mikeš (Randa), 12. Kuřítko (Polcar, Malec), 27. Němec (Rosendorf, Dvořák) - 10. Filippi (Oppelt, Kulda), 33. Kedršt (Morong), 35. Skalický (Sobotka, Pulec), 38. Filippi (Miškovský). Rozhodčí: Skoupý - Klein, Mlčoch. Vyloučení: 9:2. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 19:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

Úvodní minuty zápasu přinesly opatrnou oťukávanou, tempo se začalo zvyšovat až s první brankou. V 8. minutě se prosadil domácí forvard Roman Mikeš, když v ponechané výhodě poslal puk nad beton libereckého gólmana Jelínka.

Tygři však s odpovědí přispěchali velmi záhy, za necelé dvě minuty se po individuální akci prosadil Tomáš Filippi. Za další dvě minuty už znovu vedla Dukla, přesnou přihrávku Polcara zakončil střelou k tyči Martin Kuřítko.

Krátce před polovinou zápasu se prosadil z dorážky Ondřej Němec, dvougólový náskok Jihlavy ovšem dokázali hosté rychle smazat. Během pěti minut využili tři přesilovky a rázem se stali pány na ledě. Jíru postupně překonali Jaroslav Kedršt, Daniel Skalický a obrat zařídil svým druhým gólem v zápase Tomáš Filippi.

Zodpovědný výkon hostů a marné snažení domácího týmu poté vyústilo v bezbrankovou třetí třetinu. Liberec si pohlídal zisk tří bodů, Jihlava nevyhrála ani ve třetím zápase tohoto týdne.

Ohlasy trenérů

Martin Knap (Liberec): „Kluci odevzdali týmový výkon. O zápasu rozhodla druhá třetina, kdy jsme se zlepšili bruslařsky, byli jsme rychlejší na puku. Soupeř hodně fauloval, rozhodčí to trestal a nám se povedlo otočit zápas. Závěr jsme pak odehráli týmově a pohlídali jsme si výsledek. Děkuju klukům za odevzdaný výkon.“

Petr Kuchyňa (Jihlava): „Bylo to velmi upracované utkání. Hlavní roli sehrála druhá třetina, kdy jsme měli asi šest vyloučených, z toho jsme dostali tři góly. Ať už to byly fauly nebo nebyly, k tomu se vyjadřovat nebudu. Ve třetí třetině jsme moc a moc chtěli, ale nedostávali jsme se do vyložených šancí, Liberec si to uhrál. Měli jsme tady hodně mladých hráčů a musím říct, že nezklamali a předvedli dobrý výkon.