4:1
(2:1, 1:0, 1:0)

06.02.2010 / Václav Mohelník

06.02.2010 13:30, Noen Extraliga juniorů - 44. kolo

Piráti Chomutov

Hollý - Pinka, Čížek, Motejlek, Kolčava, Karlík, Průcha, Ptáčník, Mála, Matějka, Csányi, Kroupa, Heindl, Zeman, Wszolek, Klouček, Kerch
4

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Šidlík, Adam, Cirhan, Šustr, Jaroš, Kolda, Rosendorf - Kasalý, Němec, Prokš, Malec, Randa, Štěpán, Dvořák, Polcar, Kořítko, Pometlo, Mikeš
1
Branky a nahrávky: 7. Heindl (Ptáčník), 20. Zeman (TS), 24. Klouček (Motejlek), 41. Csányi - 8. Polcar. Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:6, navíc Matějka (CHM) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Po několika úvodních šancích, přišla sedmá minuta a první gól domácích. Josef Ptáčník vyhrál boj o puk, nahrál před bránu Tomášovi Heindlovi, který už pouze puk dopravil do prázdné brány. Jihlava s odpovědí nečekala dlouho. V osmé minutě si domácí obrana neporadila s Michaelem Polcarem, a ten puk prošťoural, až do brány Juraje Hollého. Další důležitá situace nastala v poslední minutě úvodního dějství, kdy po faulu na domácího útočníka, bylo nařízené trestné střílení. To bez problémů proměnil Lukáš Zeman, když poslal puk mezi tyč a betony hostujícího gólmana. První třetina skončila v poměru 2:1, pro domácí tým.

Druhá třetina začala, tak jako ta první. Náporem Chomutova a bráněním Dukly. To mělo za následek, třetí gól v hostující síti. Po přesné přihrávce z vlastní třetiny, se do zakončení před brankáře dostal David Klouček. Nezaváhal a střelou mezi betony navýšil stav zápasu na 3:1. Po třetí obdržené brance hostům, se v zápase dlouho nic podstatného nedělo. Za zmínku stojí pouze vzájemná potyčka domácího Pinky, z hostujícím Prokšem, za kterou oba obdrželi stejný trest, po čtyřech minutách. Poslední větší šance, byla v minutě sedmatřicáté, kdy domácí nastřelili tyč hostující brány. Druhá třetina skončila v poměru 1:0 pro domácí. Celkové skóre zápasu 3:1.

Třetí třetina začala náporem domácích. Pouze čtyřiačtyřicet vteřin stačilo Karolu Csánymu k tomu, aby dal čtvrtou branku domácích. Při rychlosti kterou nabral, se napřáhl u modré čáry a prostřelil puk, až do brány. Po několika vyloučených na domácí straně, se Jihlava dopracovala pouze k jedné vážné akci. Ta se vyznačovala prudkou střelou s následnou tyčí domácí brány. Poté se ještě pokoušeli hosté něco s výsledkem udělat, ale neuspěli. Poslední, kdo se mohl radovat z branky, byli domácí. Orazítkovaná tyč hostující brány, označovala také konec utkání. Jihlava neuspěla a prohrála v Chomutově 1:4.