4:5
(1:0, 1:1, 2:4)

04.02.2010 / Jakub Mezlík

04.02.2010 17:30, Noen Extraliga juniorů - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Šustr, Rosendorf, Šidlík, Jaroš, Randa, Adam, Cirhan, Kolda - Dvořák, Kret, Pometlo - Malec, Polcar, Kuřítko - Pěška, Brychta, Němec O. - Zídek, Přidal, Ludvík
4

HC RT TORAX Poruba

Gleich - Špok, Tomis, Dusík, Lužný, Poláček, Mládenka, Burzala, Jasiok - Chaloupka, Procházka, Peslar, Zuber, Vidlák, Vaněk, Sochorek, Němec T., Capcara, Voznica, Motyka, Mach
5
Branky a nahrávky: 19. Dvořák (Kret), 35. Polcar (Jaroš), 56. Polcar (Šidlík), 59. Kuřítko (Polcar) - 23. Voznica (TS), 43. Voznica (Burzala), 45. Mládenka (Voznica, Vidlák), 46. Mach (Jasiok), 56. Vidlák (Tomis). Rozhodčí: Ondřej, Vampola - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 6:11, navíc Gleich (POR) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 43:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 4:5.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté hráli téměř polovinu první třetiny v početní převaze, udeřili však pouze jednou, a to při hře pět na pět. Na začátku 19. minuty poslal Duklu do vedení pohotovou střelou z mezikruží kapitán Luděk Dvořák. Puk poslal po přistrčení Kreta po ledě přesně k levé tyči.

V prostřední části se nejprve podařilo Porubě srovnat, když Jakub Voznica provedl mazácky trestné střílení, domácím však vrátil vedení ve dvojnásobné přesilovce Michael Polcar. Klíčové momenty však měly teprve přijít.

I když byli jihlavští hokejisté po většinu zápasu lepším týmem, ve 43. minutě začala jejich černá dvouminutovka, kdy dostali hned tři góly a z vedení byl rázem nepříznivý stav 2:4. Jíru postupně překonali v přesilovkách Jakub Voznica a Tomáš Mládenka, nekoncentrovaná obrana Dukly pak nechala skórovat ještě Marka Macha.

Když v 56. minutě Martin Vidlák zvyšoval už na 5:2 pro hosty, zdálo se, že je rozhodnuto, domácí však ještě dokázali zápas zdramatizovat. Pouhých osm sekund stačilo Michaelu Polcarovi na snížení, v 59. minutě pak vykřesal naději Martin Kuřítko. Na vyrovnání už však Dukla nedosáhla, a tak si poslední Poruba odvezla všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Leksovský (Poruba): „Oproti minulému utkání, které jsme tady prohráli 11:0, šla naše hra hodně nahoru a odehráli jsme poměrně dobrý zápas, i když jsme měli hodně vyloučených. Ale musím říct, že z naší strany jsem s výkonem rozhodně spokojený. Navíc jsme po zápase v Jihlavě tentokrát ani nemuseli nechávat nikoho s otřesem mozku nebo podobným zraněním v nemocnici.“

Aleš Polcar (Jihlava) se k utkání odmítl vyjádřit.