3:2sn
(1:0, 1:0, 0:2 - 0:0 - 1:0)

11.02.2010 / Jakub Mezlík

11.02.2010 15:00, Extraliga staršího dorostu - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Hlaveš, Čurilla, Zadražil, Tobola, Musil, Pavlas, Březka, Vítek - Prokš, Brychta, Lupač - Ludvík, Přidal, Pěška - Zídek, Kret, Štěpán - Kasalý, Mikeš, Brabec
3

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Příhoda, Chalupa, Anděl, Holada, Vrba, Mozík - Bičiště, Škorík, Marek, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Štěpánek, Podsedníček
2
Branky a nahrávky: 18. Hlaveš (Brychta, Zadražil), 23. Kasalý (Brabec, Mikeš), rozhodující nájezd Kret - 54. Štěpánek (Frolík), 56. Škop (Vrba). Rozhodčí: Lerch - Černý, Paulík. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

I když hosté vstoupili do zápasu aktivně a v úvodních minutách sevřeli jihlavské dorostence do obranného pásma, jejich nápor postupně ochaboval, až se díky několika vyloučením sami dostali pod tlak. Dukla zužitkovala z řady přesilovek v první třetině až tu poslední, v 18. minutě napřáhl od modré Ladislav Hlaveš a jeho pokus prošel Sejpalovi, jenž měl zakrytý výhled, mezi betony.

V úvodu prostřední části domácí přesilovku soupeře a poté hned na začátku 23. minuty udeřili. Brabec vyjel z trestné lavice, dostal se ke kotouči a z pravé strany jej poslal na Sejpala. Ten vyrazil puk pouze před sebe a dojíždějící Filip Kasalý jej uklidil do sítě.

Vedení 2:0 vydrželo Dukle až do 54. minuty, pak přišly chvíle jejího soupeře. Nejprve domácí obrana nechala dorážet Štěpána Štěpánka, a ten se svým důrazem probil až ke gólu, poté využili hosté přesilovku a srovnali. Střelu Vrby od modré tečoval před Šťastným Luděk Škop. Nerozhodný stav 2:2 už se v řádné hrací době neměnil. Také prodloužení se odehrálo ve svižném tempu bez vážnějších šancí, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy.

Z jihlavských hráčů se prosadil pouze Vojtěch Kret, který provedl perfektní blafák do bekhendu, na straně Boleslavi nevyzrál na Šťastného žádný z trojice hokejistů. Zejména proti Frolíkovi se domácí gólman zaskvěl, když ho ani nenechal zakončit a ukázkově mu vypíchl puk. Po tomto zákroku mohla Dukla slavit zisk dvou bodů.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (Jihlava): „Myslím si, že jsme tohle utkání měli vyhrát za tři body. Ale když nejsme schopni ve třetí třetině si pohlídat tlak před brankou a na další gól nahrajeme, tak je ta remíza v tomhle případě spravedlivá. Jsem spokojený s tím, že jsme získali alespoň ty dva body, ale třetí třetina mě mrzí. Ta nám nevyšla a musíme se z ní poučit.“