1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

Dukla zdolala nepříjemnou Kadaň a je druhá v tabulce

27.10.2010 / Jiří Novotný

Nešťastná třináctka se stala pro jihlavské hokejisty šťastnou. Ve 13. kole totiž zvítěžili proti houževnatému soupeři z Kadaně. V 16. minutě je poslal do vedení Oldřich Bakus. O deset minut později zvýšil na 2:0 svou první trefou v letošní sezoně Libor Bezděk. Tato branka se nakonec ukázala býti vítěznou. Domácí Kadaň totiž zásluhou Eiselta v 50. minutě pouze korigovala na konečných 1:2.
Havlíčkobrodští Rebelové deklasovali doma Chomutov 7:2, Beroun vyhrál po samostatných nájezdech nad Ústeckými Lvy 3:2, a tak se Dukla posunula na druhé místo tabulky. Na příčku nejvyšší ztrácí pouhé dva body.
27.10.2010 18:00, 1. liga ČR - 13. kolo

SK Trhači Kadaň

Jarina - Schmidt, Trefný, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Přindiš, Zmeškal, Vštečka - Rohan, Charousek, Boušek - Eiselt, Mikšovic, Kadlec - Balázs, Bauer, Bursík - Fiala, Ton, Freiberg
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Suchý, Dobrovolný, Staněk, Šidlík, Malena, Kaláb - Čachotský, Bakus, Man - Krupka, Padělek, Pitule - Škumát, Mareš, Bezděk - Polcar, Zeman, Protasenja
2
Branky a nahrávky: 50. Eiselt (Charousek, Balázs) - 16. Bakus (Čachotský, Malena), 26. Bezděk (Mareš). Rozhodčí: Horák - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Utkání začala lépe Jihlava, Kamil Jarina zneškodnil několik pokusů jihlavských hráčů. V 7. minutě byl vyloučen hostující Krupka, slušnou šanci v přesilovce měl Rohan, ale trefil Řehoře pouze do hrudi. V 10. minutě byla Kadaň pod tlakem, Jihlavští ovšem nevyslali žádnou kloudnou střelu. Ve 12. minutě byl v obrovké šanci jihlavský Kupka, padající Jarina ale předvedl výtečný zákrok. Jihlava měla více ze hry, Kadaň byla v obranném bloku a brankář Jihlavy Řehoř se musel v brance nudit. Ve 14. minutě byl za hákování vyloučen Trefný, což znamenalo přesilovou hru pro Jihlavu, která za minutu využila. Střelcem byl Oldřich Bakus. Odpovědět se snažil Boušek, hezky se protáhl a vystřelil na Řehoře, který skryl kotouč v lapačce. Po zbytek třetiny Jihlava již nehrála tak útočně, hrál se nezáživný hokej kolem středního pásma.

Druhá třetina začala opatrnějším hokejem, do první šance se dostal Kadlec, jehož rána ale byla příliš slabá. Rohan poté marně hledal nahozením spoluhráče před brankou. Ve 22. minutě byl vyloučen Trefný, ovšem Kadaň toto oslabení zvládla, dokonce ve vlasním oslabení ujel Boušek, ale neměl dostatečnou rychlost na zakončení, obránci Dukly se vrátili včas. Za minutu však hosté přece jen udeřili. Kadaň zapomněla na Libora Bezděka, který sám před Jarinou zakončil bekendem a nedal mu šanci - 0:2. Chvilku na to se objevil v tutové šanci Boušek, ale obránce Jihlavy uhájil prázdnou branku. Za minutu vlétl do útočného pásma jako tajfun Zmeškal, ale pozorný Řehoř zasáhl betonem. Kadaň zvýšila aktivitu, pálili Eiselt a Ton, ale oba Řehoř vychytal. Ve 30. minutě dostali domácí šanci na zkorigování stavu, vyloučen byl hostující Krupka. Tato přesilovka jim ale vůbec nevyšla, Jihlava pozorně bránila a nedovolila domácím ohrozit branku. Poté hrála Kadaň dokonce přesilovku 5 na 3, ale i v ní byla přes obrovský tlak Řehořova branka pro domácí zakletá.

Třetí část utkání začala velkou příležitostí Krupky, která nadvakrát Jarinu nepřekonal. Další přesilovku Kadaň opět promrhala, nevytvořila si vážnější šanci. Branku vstřelila až ve 49. minutě. Nahození Charouska tečoval Václav Eiselt a Řehořovi puk propadl mezi betony. Kadaň cítila šanci na vyrovnání, ale pozorná obrana Jihlavy jí nic vážného nedovoluje. Čas na vyrovnání zkrátil i faul Hlubučka, během kterého se hosté ani příliš netlačili dopředu. Dobrou defenzivu Dukla předvedla i při závěrečné power play Kadaně podpořené vyloučením Čachotského a díky tomu si odvezla plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Jihlavy): Jsme spokojení, že si odsud odvážíme tři body. Od začátku jsme udávali tempo hry, i když byl soupeř velmi nebezpečný v rychlém protiútoku a napadání. V první třetině jsme si vytvořili šance, které jsme bohužel neproměnili. Při dobrém vedení 2:0 jsme po nedorozumění dostali branku na 2:1. Závěr už byl takový, jaký byl. Utkání jsme museli, jak se říká, domlátit.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaně): Dnes jsme měli tragický vstup do zápasu. Nezačali jsme, jak jsme si představovali. Chtěli jsme na soupeře zatlačit od začátku a dát první gól, což se povedlo naopak Jihlavě. Proti takto dobře organizovanému a výborně bránícímu týmu se strašně těžko otáčí utkání zpátky. I když kluci bojovali, chybělo nám trochu štěstíčko. Měli jsme šance, ale nevyužili jsme je.