4:3sn
(0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Dukla ztratila v Benátkách dvoubrankový náskok

29.11.2010 / Ondřej Nejedlo

Na hřiště nepříjemných Benátek nad Jizerou zavítala v rámci 23. kola jihlavská Dukla. Plna odhodlání odčinit sobotní porážku z ledu Tábora se zásluhou přesné trefy Aleše Padělka ze 43. minuty dostala do vedení 3:1. Dvoubrankový náskok však neudržela. Během pouhých sedmi minut domácí vyrovnali a v následných samostatných nájezdech naklonili misky vah na svou stranu. Dukla tak podlehla Benátkám 3:4 po samostatných nájezdech.
29.11.2010 17:30, 1. liga ČR - 23. kolo

HC Benátky nad Jizerou

Stejskal - Kolmann, Bendik, Tondr, Vála, Ulrych, Mrkvička, Hobza, Kajínek - Weiss, Kopic, Liška, Plodek, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Hudíček, Krejčík, Nevyhoštěný
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Suchý, Dobrovolný, Staněk, Zelený, Ficenc, Kaláb, Malena - Bezděk, Bakus, Zeman, Krupka, Škumát, Protasenja, Man, Čachotský, Hollý, Padělek, Hodek
3
Branky a nahrávky: 26. Skořepa (Urban), 49. Mrkvička (Krejčík, Plodek), 50. Nevyhoštěný (Vála), rozhodující nájezd Kopic - 4. Protasenja (Staněk, Dobrovolný), 35. Čachotský (Staněk, Hodek), 43. Padělek (Čachotský, Hodek). Rozhodčí: Zubzanda - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 5:4, navíc Nevyhoštěný (BEN) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 511. Střely na branku: 40:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Už po necelých dvou minutách benátecká střídačka špatně vystřídala a na trestnou putoval Petr Weiss, aby odseděl dvouminutový trest za hráčskou lavici. Jihlava v přesilovce dlouho ostřelovala branku domácích, až na samém konci početní převahy od modré čáry tvrdě střílel obránce Staněk, Stejskal vyrazil puk před sebe, kde se mezi dvěma protihráči protáhl vytáhlý Anatolij Protasenja a v pádu překonal sedícího Stejskala - 0:1. Prakticky vzápětí už Dukla mohla vést o dvě branky. Benátky ztratily kotouč při rozehrávce a do zakončení se dral aktivní Padělek. Projektil vystřelený z jeho hole ovšem Stejskalovu klec těsně minul. Hráči hostí byli v první třetině aktivnějším týmem, jenže když už ohrozili domácí klec, kraloval tam jistý Stejskal. Řehoř na druhé straně kluziště si příliš nezachytal. Většina střel hráčů od Jizery v první periodě byla spíše propagačního rázu. Za zmínku stojí ještě Čachotského šance, nebo Plodkův protiútok a následný jistý zákrok Řehoře.

Druhá část hry začala opět vyloučením. Tentokrát byl ovšem potrestán jihlavský Čachotský a před Benátkami se tak otevřela možnost hrát první přesilovku v utkání. A stejně jako Dukla, i domácí svou úvodní početní výhodu přetavili v gól. A stejně jako soupeř v samém závěru. Nejprve ještě Skořepa z dobré palebné pozice přestřelil, pak ale Tomáš Urban svou dlouhou holí našel přesně právě Josefa Skořepu, který si sjel do výhodné pozice a nedal Řehořovi pražádnou šanci jakkoliv zasáhnout - 1:1. Benáteckým vstřelený gól rázem nalil do žil novou krev a najednou bylo hráčům v tmavě modrých dresech plné kluziště. V útočném pásmu zavířil Weiss, jehož střelu ještě tečoval Klimt. Řehoř vyrazil před sebe a dorážející Tomáš Klimt orazítkoval tyčku jihlavské klece! Hráči z Vysočiny hrozili z rychlých brejků. Do té doby téměř neviditelný Oldřich Bakus se proháčkoval mezi trojicí protihráčů, Stejskala ale neoklamal. Ve 35. minutě ovšem Benátečtí kapitulovali. Obrana za sebou nechala Tomáše Čachotského, jenž svou akci zakončil vskutku brilantně. Jeho bekhendový blafák byl totiž jak vystřižený z hokejové učebnice - 1:2.

Už po necelé půlminutě hry ve třetí periodě mohlo být vyrovnáno. Krejčík ale nedokázal při obrovském závaru dotlačil puk za ležícího Řehoře. Ve 43. minutě se hosté spornou brankou ujali vedení o dvě branky. Ostrá rána Čachotského nejprve Stejskala trefila do masky. Otřesený benátecký brankář nestihl reagovat na pokračující vývoj akce a Aleš Padělek zřejmě trefit oblouk uvnitř branky. Sudí Zubzanda totiž i přes nevoli domácích gól uznal - 1:3. Následně po závaru v brankovišti hostí se najednou puk ocitl v síti, jenže rozhodčí Zubzanda branku neuznal pro postavení útočícího hráče Benátek v brankovišti. V počátku 49. minuty se přece jenom Středočeši dočkali. Tomáš Mrkvička na útočném výletě před Řehoře překvapil perfektním blafákem a úspěšným zakončením - 2:3. O necelé dvě minuty později už bylo po tlaku vyrovnáno. Ostřílený Aleš Vála našel najíždějícího Michala Nevyhoštěného a ten svou ranou mimo dosah jihlavského brankáře dostal benátecký stánek do varu - 3:3. A protože už ve třetí části hry žádná branka nepadla, dospělo utkání do prodloužení.

Také v nastaveném čase bylo na co koukat. Bakusovu ránu na poslední chvíli vytěsnil Stejskal. Kalábovu ránu pro změnu vyrazil betonem. Poté byl vyloučen zkušený Hodek, jenže domácí přesilovku nevyužili. O vítězi tak musely rozhodnout nájezdy. Jako první jel jihlavský Bakus, ale Stejskal vyrazil. To Kopic na druhé straně si věděl rady. Čachotského blafák minul branku a Pabiška mohl ukončit penalty. A také ukončil, když ostrou střelou zmrazil Řehoře. Vítězný nájezd si tak připsal Miroslav Kopic - 4:3 sn.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Jihlavy): Úvod nebyl špatný, vedli jsme. Pak nás trošku zabrzdila inkasovaná branka v oslabení. Přesto jsme odskočili do vedení 3:1, ale chvilkovými nedůslednostmi jsme o něj přišli. Musím ale říct, že soupeř hodně zvýšil úsilí a šel tomu naproti. Branky, které dali, byly zasloužené. Byli jsme nedůslední a nepokrývali jsme hráče kolem branky. Penalty už jsou trma vrma."

Luděk Škaloud (asistent trenéra Benátek): S výsledkem jsme spokojení. Ale úvod zápasu samozřejmě nebyl podle našich představ. Připravovali jsme se na Jihlavu s tím, že je zaskočíme naším agresivním pojetím, dohráváním soubojů. Bohužel zápas se pro nás od začátku nevyvíjel dobře. Inkasovali jsme v přesilové hře. Za první třetinu jsme byli třikrát na trestné lavici, takže jsme byli rádi, že to skončilo pouze jednou brankou. Díky tomu jsme se nedostávali k agresivnějšímu pojetí hry. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, přidali jsme na důrazu. Výsledkem byla vyrovnávací branka Pepíka Skořepy. Bohužel po našem tlaku jsme udělali chybu, kdy nám ujel Čachotský. To jsou hráči, kteří se většinou nemýlí, samozřejmě to proměnil. Třetí branka byla hodně nepříjemná. Myslím si, že tam rozhodčí mohl přerušit hru, ale neudělal tak a my na to doplatili. Situace pro mužstvo byla dost složitá, ale hráči ukázali morálku a za to je potřeba jim poděkovat a pochválit je. Víme, že Jihlava neinkasuje jednoduché branky. Jednu nám rozhodčí neuznal, prostě to vyhodnotil tak, že ten gól neplatí. Ani to nás ale nezlomilo. Zcela zaslouženě jsme utkání dovedli k remíze. Pak jsem věřil, že dokážeme rozhodnout v prodloužení. Naskytla se příležitost přesilové hry, tu jsme ale nesehráli úplně nejlépe. Musely rozhodnout nájezdy. Vsadili jsme na jiné hráče a ti to nyní udělali velmi dobře. Jak Míra Kopic, tak Marek Pabiška to trefili excelentně a soupeř na to nedokázal odpovědět. Asi byla výhoda, že Hodek byl na trestné lavici a nemohl jet. To jsou klíčoví hráči, ale jak Bakus tak Čachotský nedali a my jsme brali ten druhý bod."


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava