5:1
(3:0, 1:1, 1:0)

02.10.2010 / Tomáš Čekal

02.10.2010 15:45, Extraliga staršího dorostu - 11. kolo

HC Kometa Brno

Klimeš - Mytiska, Kupčík, Zbořil, Pospíšil, Buhaj, Máša, Vašíček, Raška, Jaroch, Mrázek, Vojáček, Lašák, Čtvrtníček, Vágner, Šidák, Boček, Beneš, Fusek, Lamač, Sedlák
5

HC Dukla Jihlava

Hlávka (21. Krejčík) - Peroutka, Ščerban, Tobola, Vítek, Čurilla, Kohout, Svobodník, Kříž, Březka, Lupač, Štěpán, Pilař, Vlček, Brabec, Střecha, Gregar, Vantuch, Donutil, Štěrba
1
Branky a nahrávky: 1. Buhaj (Pospíšil, Fusek), 13. Zbořil (Vojáček), 20. Mrázek (Boček), 28. Zbořil (Raška, Jaroch), 47. Raška - 32. Brabec (Březka, Vantuch). Rozhodčí: Doležel - Cik, Kratochvíl. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 33:24. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Průběh utkání

Domácí vlétli na Duklu již od začátku zápasu. Neuběhla ani první minuta a Kometa už vedla. Kapitán Pospíšil si všiml před brankovištěm číhajícího Tomáše Buhaje, jenž puk s přehledem uklidil za záda Hlávky. Rychle vstřelená první branka domácí hráče uklidnila a Kometa se začala tlačit do útoku.

Vidět byla zejména dvojice Raška, Zbořil. Nejprve předložil kotouč zpoza brány Zbořilovi Raška a Zbořil trefil beton brankáře. Poté nachystal tutovku pro svého spoluhráče Zbořil. Jenže ani Raška v samostatném úniku nedokázal překonat výborného Hlávku. Do třetice všeho dobrého měl Adam Zbořil smůlu. Když už švihem překonal brankáře Jihlavy, jeho střela lízla břevno.

Ale za svoji aktivitu byl mladý brněnský štírek odměněn a ještě ve stejném střídání se Adam Zbořil “konečně“ prosadil. Dostal se k puku před brankovištěm a procedil ho za roztaženého brankáře Hlávku.

Dukla působila matným dojmem, a když střela Štěpána prolétla jen kolem tyče brněnské brány, jednalo se spíše o výjimku. Hráči Jihlavy v první třetině nebyli Kometě vyrovnaným soupeřem. Znova se to potvrdilo ještě v její poslední minutě. Boček nahrál před bránu, kde byl neobsazený Petr Mrázek. Šikovný útočník Komety se podíval a poslal puk Hlávkovi mezi nohy – 3:0. Stanovil tak konečné skóre po první dvacetiminutovce.

Do druhého dějství nastoupili Jihlavští se změnou v brankovišti. Milana Hlávku vystřídal David Krejčík. Ten si výborně poradil s dvojitým pokusem domácího Fuska. V čase 27:26 už byl však bezmocný proti střele z bezprostřední blízkosti. Jejím autorem byl Adam Zbořil, jenž vstřelil svoji druhou branku zápasu. S tímto gólem však jakoby Kometa přestala hrát.

Iniciativu převzali hosté. Aktivitu přetavili v branku ve třicáté druhé minutě. Chybu brankáře Klimeše potrestal vrácením puku mezi jeho nohy útočník Martin Brabec - 4:1. Hráči Dukly si vypracovali i další výborné příležitosti. Nejprve rozezvučeli břevno Klimešovy brány. Poté nestihl Brabec zamést puk do prázdné brány (rychlejší byl domácí Fusek). A do třetice se neprosadil ani kapitán Štěpán. Ten nevyzrál na Klimeše poté, co rychle obkroužil bránu a pokusil se puk zasunout mezi tyč a beton. Domácí tak mohli jen děkovat, že Jihlava žádnou ze svých příležitostí nevyužila a nesnížila na menší, než tříbrankový náskok.

Krátce po úvodním vhazování poslední části se dostali hráči Komety do brejku dva na jednoho. Lašák mohl puk nabídnout Zbořilovi, ale zakončil sám do hrudi brankáře. Jihlava už nenavázala na výborný výkon z konce druhé části a Kometa nemusela o výsledek bojovat ze všech sil. Hru to poznamenalo a spíše než pohledný hokej jsme viděli vyloučení na obou stranách.

Jedno takové využil Adam Raška střelou mezi nohy Krejčíka – 5:1. Po čtyřicáté šesté minutě se hra uklidnila. Za zmínění stojí ojedinělá situace, kdy jeli dva hráči Komety na samotného brankáře Krejčíka. Po třech vzájemných přihrávkách nakonec pálil Raška do betonu. Když se nechytly ani následující střely domácího Bočka a jihlavského Lupače, skóre se již nezměnilo. Kometa vyhrála celkem vysokým rozdílem a díky tomu srovnala s Jihlavou krok v počtu výher. Navíc má Brno o bod více, protože Jihlava jednu ze čtyř výher vybojovala až v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (Dukla): V první části jsme po našich chybách dostali tři laciné branky. Neměli jsme potřebné nasazení. Druhá třetina se nám povedla. Byli jsme lepší, ale přišel další gól na 4:0. Poté už nám nepomohlo ani snížení, protože v poslední dvacetiminutvoce jsme hráli dvanáct minut v oslabení. Kometa nás dnes prostě přehrála.

Pavel Pazourek (Kometa): Dnešní zápas byl výborný. Rozhodla především první třetina, kde jsme dali tři branky. Všechny tři pětky hrály dobře a celkový výkon byl zdařilý, proto jsme vyhráli. I náhradníci působili pozitivně. Jsem rád že se ukázalo, že když budeme bojovat, jsme schopni vyhrávat.