2:7
(0:1, 1:1, 1:5)

„2:7 je zbytečně moc,” říká Jiří Jungwirth o zápasu mladších dorostenců

05.09.2010 / Vojtěch Vopat

První zápas v letošním ročníku extraligy se mladším dorostencům příliš, podle jejich představ, nepovedl. Po druhé třetině sice prohrávali pouze o gól, leč na poslední dvacetiminutovku by nejradši zapomněli. Inkasovali v ní totiž pět branek a sami skórovali pouze jednou. Svěřenci Jiřího Jungwirtha podlehli Kometě Brno vysoko 2:7.
05.09.2010 14:00, Extraliga mladšího dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Cívka, Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry, Půža - Beran, Hubert, Mandát, Kuchyňa, Kašpar, Anděl, Mahút, Klaus, Severa
2

HC Kometa Brno

Jekel - Zbořil J., Štanc, Vlček, Koch, Hohl, Zbořil A., Jenyš, Kozel, Král, Račický, Garčic, Boltvan, Grunwald, Biolek
7
Branky a nahrávky: 32. Mandát, 57. Mandát - 14. Biolek (Grunwald), 38. Garčic (Zbořil A.), 46. Račický (Kozel), 49. Štanc (Zbořil A.), 56. Zbořil J., 58. Boltvan (Zbořil J.), 60. Zbořil A. (Garčic). Rozhodčí: Habásko - Lamberský, Červenka. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 20:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6, 2:7.

Průběh utkání

První třetina začala aktivně pro oba týmy. První šanci měli domácí při výhodě muže v poli v polovině první třetiny. Padlo několik střel, ale kotouč do branky hráči nedostali. První gól trefil Martin Biolek, který dostal přihrávku z rohu hřiště a prostřelil brankáře Vacka - 0:1. Na závěr třetiny byl vyloučen opět hráč Komety, ovšem domácí neudrželi útočné pásmo a hosté se dostali před gólmana. Vacek ovšem zabránil, aby se puk dostal za jeho záda.

V 32. minutě samostatně unikl Jan Mandát, který prostřelil Jekela - 1:1. Po pěti minutách byli opět ve vedení hráči Komety. Adam Zbořil nastřelil puk na bránu a Richard Garčic úspěšně dorazil za brankovou čáru.

Třetí třetina nebyla pro hráče domácích vůbec dobrá. Kozel přihrál puk těsně před brankáře Vacka a do prázdné brány puk přistrčil Tomáš Račický. Ve 49. minutě skóroval Patrik Štanc, který dostal přihrávku od Jakuba Zbořila a vymetl pravý horní roh za zády Vacka - 1:4.

Jakub Zbořil dostal puk do brány díky nevhodným přihrávkám Dukly. Téměř před koncem zápasu se kotouč podařilo zasunout za záda gólmana také Jakubu Boltvanovi. Ke slovu se dostali ještě domácí, za které opět skóroval Jan Mandát - 2:6. Tečku za utkáním provedl Adam Zbořil, který provedl poslední změnu na stavu - 2:7.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (trenér Brna): „Cíl, se kterým jsme sem přijeli, odvézt tři body, to jsme splnili. Druhá věc je, že ty šance, které jsme nepromněnili, bylo trestuhodný. Máme výborný mančaft, kombinační, silný.”

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): „Výsledek 2:7 hovoří za vše. Brno je kvalitní soupeř, možná jeden z favoritů celé soutěže. Byli individuálnější než my, donutili nás k chybám, my jsme jich udělali příliš mnoho.”