8:6
(4:1, 3:0, 1:5)

Mladší dorost nastřílel Liberci pět gólů ve třetí třetině, na vítězství to nestačilo

16.09.2010 / Zdeněk Drla

Ani na třetí pokus mladší dorostenci Dukly Jihlava na extraligové body nedosáhli. Z výjezdu na sever Čech si vezou porážku 6:8. První branku zápasu vstřelila Jihlava, pak začali úřadovat domácí a otočili až na hrozivých 8:1. Ve třetí třetině se svěřenci trenéra Jiřího Jungwirtha zvedli a „nasázeli" Bílým Tygrům z Liberce pět gólů! Na vítězství to však nestačilo. Po dvou brankách červenožlutých zaznamenali Ondřej Kovářů a Jan Mandát, po jedné přidali Jaroslav Hotař a Simon Beran.
16.09.2010, Extraliga mladšího dorostu - 3. kolo

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl - Arlt, Havlín, Pyrochta, Zedek, Novotný, Klinger, Beránek - Hrníčko, Gecko, Suska, Kratochvíl, Pěkný, Havlas, Simandl, Škoda, Svoboda, Heřmánek, Potocký, Zacha
8

HC Dukla Jihlava

Vacek - Čermák, Brusman, Szathmáry, Půža, Cívka, Port, Kochánek - Kovářů, Mandát, Beran - Kuchyňa, Kašpar, Severa - Hubert, Klaus, Kutlák - Hotař
6
Branky a nahrávky: 9. Havlas (Svoboda, Novotný), 11. Svoboda (Gecko), 13. Pěkný, 19. Hrníčko (Svoboda), 34. Simandl (Beránek), 37. Pěkný (Simandl), 39. Pěkný, 52. Simandl (Zedek) - 7. Mandát (Kovářů), 52. Kovářů (TS), 52. Mandát, 53. Beran, 55. Kovářů (Mandát), 58. Hotař (Čermák). Rozhodčí: Hanzlík - Daněk, Grundler. Vyloučení: 6:3, navíc Szathmáry (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 63. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:1, 8:1, 8:6.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth, Jihlava: „V zápase jsme vedli 1:0. Po našich chybách soupeř skóroval. Nedostávali jsme se z pásma. Za sedm minut na konci první třetiny jsme dostali čtyři góly. Ve druhé třetině jsme odehráli dvanáct mininut slušně. Dostávali jsme se i do šancí. Na konci jsme ale dostali další dva góly z dorážek až na 8:1. Po osmém gólu byl na 5 minut plus do konce utkání vyloučen Šimon Szathmáry. Hráli jsme tedy pět minut ve čtyřech. Poté jsme soupeři nastříleli tři rychlé góly, zvedli jsme se a Liberec znervózněl. Měli jsme dokonce šanci na srovnání skóre. Když budu hodnotit zápas globálně, tak soupeř měl lepší bruslení, hrál agresivnější, přímočařejší hru. My prohráváme osobní souboje jeden na jednoho."