3:5
(0:4, 1:1, 2:0)

Série porážek pokračuje, mladší dorost nestačil na Rebely

19.09.2010 / Vojtěch Vopat

Ani proti Rebelům z Havlíčkova Brodu se nepodařilo mladším dorostencům vyhrát. Začátek utkání vyšel lépe hostům. V první třetině vstřelili čtyři branky. Do druhé části zápasu vstoupili hráči domácích jako vyměnění. Podařilo se jim také dát jeden gól. Soupeř ale skóroval také. Třetí dějství bylo lepší pro domácí, kdy Dukla vstřelila dvě branky. Přesto to však nestačilo, Jihlava nakonec podlehla Havlíčkovu Brodu 3:5.
19.09.2010 11:30, Extraliga mladšího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda (14. Vacek) - Brussmann, Čermák, Szathmáry, Půža, Cívka, Port, Kochánek, - Beran, Mandát, Kovářů - Kuchyňa, Kašpar Severa - Hotař, Hubert, Klaus - Kutlák
3

HC Rebel Havlíčkův Brod

Novák - Žuček, Dvořák, Vala, Bláha, Krajcigr, Lobo, Bancíř - Hlídek, Vosyka, Osmík - Beránek, Zohorna, Dundáček - Málek, Vlček, Krajhanzl
5
Branky a nahrávky: 25. Kovářů (Čermák), 44. Mandát (Kochánek), 47. Severa (Kašpar) - 7. Vlček, 13. Dundáček (Bláha), 14. Dvořák, 16. Dundáček (Zohorna, Beránek), 22. Beránek (Zohorna). Rozhodčí: Doležálek - Samuel, Kotlík. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:5, 3:5.

Průběh utkání

V začátku zápasu to vypadalo, že Jihlavě se konečně podaří zvítězit. Ovšem v 7. minutě se podařilo skórovat hráčům z Havlíčkova Brodu. Tomáš Vlček zachytil přihrávku a od modré čáry vystřelil střelu podobnou těm, které na brankáře padaly při rozcvičení - 0:1. O tři minuty později, kdy byla Dukla ve třech a Rebelové měli na trestné lavici jednoho hráče, opět se radovali hosté. Z mezikruží vystřelil Filip Dundáček. Bylo poznat, že se hosté rozjeli, protože o minutu později padl další gól. Potřetí se podařilo zasáhnout klec Tomáši Dvořákovi - 0:3. Jihlavští vystřídali v tomto momentu brankáře. Hostům se zdálo tříbrankové vedení málo, proto přidali ještě jednu branku. Zohorna vystřelil puk na Svobodu, ten puk pouze vyrazil. U něho se nejdřívě objevil Filip Dundáček a trefil bránu naprosto přesně - 0:4.

Druhá třetina byla vyrovnanější ze strany obou týmů. Hráči se nestihli pořádně ohřát na ledě a byl tu další gól. Za brankou stál Zohorna, který našel volného Ondřeje Beránka, který prostřelil poprvé a naposled brankáře Vacka. První příležitost, kterou dostali domácí, hned využili. Po několika minutách byli hosté ve třech. Před brankou našel kotouč Ondřej Kovářů, který dorážel puk do brány - 1:5. Několik střel padlo do konce druhé části zápasu, oba týmy si však počínaly obezřetně.

Po posledním příchodu hráčů z kabin puk dostal Jan Mandát. Od domácího brankáře doslova prokličkoval hřištěm a blafákem dostal brankáře na druhou stranu klece. Kotouč zasouval do prázdné brány - 2:5. Poslední gól si připsala na konto Dukla. Kuchyňa přihrával puk před brankářem hostů na Jiřího Severu a ten trefil prostřelil brankáře Nováka - 3:5.

Domácí se ještě snažili vyrovnat, když na konci třetího dějství hráli bez brankáře, stav už se ale nezměnil.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín, Havlíčkův Brod: „S vítězstvím jsme spokojeni. Po výborných dvou třetinách, kdy jsme vedli 5:1. Kluci mají pochvalu za bojovnost. Nabádali jsme je, že hokej se hraje 60 minut. Obzvlášt tyto mládežnické zápasy se dají otáčet. V poslední třetině jsme byli trochu pasivní, tak jsme dostali gól. Výsledek asi odpovídá hře."

Jiří Jungwirth, Jihlava: „Začátek byl trochu dobrý, pak padl nešťastný gól. Soupeř odskočil až na 4:0. Potom to bylo vyrovnané. Naši hoši měli problém soupeře oddělit od puku. Je to bída, musíme vytvořit nějaký tlak."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie