5:2
(0:0, 1:1, 4:1)

Mladší dorost Dukly přetrhl sérii porážek. Přehrál Slavii

28.09.2010 / Vojtěch Vopat

Mladší dorostenci Dukly Jihlava konečně získali tři body. Skóre 5:2 jasně hovořilo o výhře a aktivitě domácích. "Toto mužstvo musí mít štěstí a musí se mu podařit vstřelit gól," řekl po zápase trenér Dukly Jiří Jungwirth. Doufejme, že toto je úspěšné odražení od série proher.
28.09.2010 11:30, Extraliga mladšího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Brussmann, Čermák, Szathmáry, Cívka, Port - Mandát, Kovářů, Beran - Kašpar, Severa, Klaus - Kuchyňa, Hotař, Hubert
5

HC Slavia Praha

Sovák - Adam, Bureš, Krejčí, Mašín, Matoušek, Saňa, Drahodád - Kottek, Černý, Perzolla, Šťovíček, Sládek, Vyskočil, Tejral, Veselý, Morava, Červený, Fortelka, Priganc, Žemlička
2
Branky a nahrávky: 23. Kovářů (Mandát), 44. Kuchyňa (Severa, Beran), 45. Mandát (Kovářů, Kašpar), 56. Kašpar (Beran), 59. Severa (Mandát, Kovářů) - 28. Žemlička (Priganc), 45. Veselý (Tejral). Rozhodčí: Kopeček - Šťastná, Ryšavý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Průběh utkání

Proti pražské Slavii se podařilo mladším dorostencům Dukly Jihlava získat první tři body.

Začátek zápasu byl očividně lepší pro domácí Duklu. Lépe se pohybovali, byli svižnější a občas také vystřelili na bránu. Ale byli také aktivnější co se týče faulů. Hosté se několikrát dostali do střelecké pozice, správná střela ale nepřišla. Ani domácí nebyli úspěšní co se týče gólů.

Branky padaly však v druhé třetině, kdy vystřelil na brankáře hostů Jan Mandát. Tuto střelu Sovák vyrazil před sebe, avšak na dorážku od Ondřeje Kovářů už nestihl zareagovat a Jihlava se dostala do jednobrankového vedení.

Po pěti minutách bylo vyrovnáno. Kapitán týmu Vojtěch Žemlička kličkoval s pukem před domácím Svobodou a nakonec se mu podařilo vytvořit a následně zasáhnout mezeru mezi brankářem a pravou tyčkou klece - 1:1.

Zbytek druhé třetiny byl vyrovnaný pro oba týmy. Samostatně se podařilo ujet Janu Mandátovi, avšak nevystřelil podle svých představ. Slavie měla příležitost při výhodě jednoho muže v poli, ale nepodařilo se jim přehodit ležícího brankáře Svobodu.

Ve 45. minutě padla další branka. Před brankáře Sováka přihrával Simon Beran z levého rohu hřiště. Přihrávky se chopil Jiří Severa, který poslal puk na brankáře hostů. Sovák puk pouze vyrazil a toho zamířil David Kuchyňa, který rozvlnil síť za zády brankáře hostů. Za půl minuty se podařilo hostům vyrovnat. Radek Veselý dostal kotouč za brankovou čáru - 2:2.

Do třetice se podařilo prostřelit gólmana Janu Mandátovi, který si našel škvíru mezi brankářem a konstrukcí klece.

Další branka padla chvilku po vyloučení Michala Fortelka. Brankáře hostů prověřil také Michal Kašpar. Sovák nestihl ránu a už pouze lovil puk ze své klece - 4:2.

Vítězství Jihlavy stvrdil ještě Jiří Severa, který správně zpracoval přihrávku Jana Mandáta a dvě minuty před koncem zápasu prostřelil brankáře hostů - 5:2.

Domácím se podařilo v šestém kole extraligy mladšího dorostu vybojovat první tři body. Držme palce a doufejme, že při dalším zápase budeme moci přičítat další body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek, Slavia Praha: „Soupeř vyhrál zaslouženě, byl aktivnější, agresivnější. My jsme mu v tomhle směru nestačili, nedostávali jsme se do šancí.“

Jiří Jungwirth, Jihlava: „Získali jsme konečně první body. V zápase jsme měli trochu štěstí. Kluci bojovali, snažili se a ta výhra jim byla odměnou.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie