1:4
(0:1, 1:0, 0:3)

Mladší dorostenci vezou 3 body z Hradce

03.10.2010 / Martin Voltr

Po úterním vítězství nad Slavií Praha odehráli mladší dorostenci Jihlavy další mistrovský zápas. V neděli je vítr zavál do Hradce Králové. Svěřenci Jiřího Jungwirtha šli do vedení jako první. Domácí sice ve druhé třetině srovnali stav, ale poslední dvacetiminutovka byla zcela v režii jihlavských mladíků. Vítězný gól na 2:1 vsítil Ondřej Kovářů. Po něm se ještě dvakrát prosadil Jan Mandát. Dukla si tak po vítězství 4:1 na Hradcem připsala do tabulky důležité tři body.
03.10.2010 12:00, Extraliga mladšího dorostu - 7. kolo

Hradec Králové

Hejda - Myslivec, Hofman J., Matějček, Hercig, Novák, Zahradník - Šeps, Vencl, Jebavý, Klemenc, Pilař, Gančarčík, Matouš, Pumr, Drašnar, Hofman T.
1

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Brussmann, Čermák, Szathmáry, Cívka, Port - Mandát, Kovářů, Beran - Kašpar, Severa, Klaus - Kuchyňa, Hotař, Hubert
4
Branky a nahrávky: 40. Matějček - 20. Kovářů (Mandát), 44. Kovářů (Mandát), 47. Mandát (Kovářů, Čermák), 59. Mandát (Půža). Rozhodčí: Machač - Veinfurter, Veselý. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 23:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): „V utkání výrazně dominovala dvojice Kovářů a Mandát, jak vůči soupeři, tak i vůči spoluhráčům. Z brejku a akce 2 na 1 na konci první třetiny dali první gól, na konci druhé třetiny soupeř po naší obrovské hrubce vyrovnal na 1:1. Ve třetí třetině už stříleli branky pouze naši hráči a po hezkých akcích jsme odskočili až na konečných 4:1. Pochvalu zaslouží také brankář Svoboda, který zejména v první třetině mužstvo podržel. Velkým stínem tohoto utkání jsou tři zranění hráči (Hubert- zlomené zápěstí, Port – zlomená čelist, Kuchyňa – zlomená klíční kost), kteří vypadnou na delší čas ze sestavy. Jinak máme radost z dalších bodů."