4:3p
(1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)

Mladší dorostenci porazili Mladou Boleslav po prodloužení

10.10.2010 / Vojtěch Vopat

Mladší dorostencům se podařilo vyhrát další zápas. Tentokrát padl proti Dukle proti soupeř z Mladé Boleslavi. Třikrát se za domácí podařilo skórovat Ondřeji Kovářů a jednou puk za záda Plíška dopravil Jan Mandát. Utkání tedy skončilo 4:3 po prodloužení.
10.10.2010 10:30, Extraliga mladšího dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Cívka, Brussmann, Čermák, Szathmáry, Kochánek, Půža - Severa, Mandát, Kašpar, Beran, Kutlák, Hotař, Bambula, Klaus, Kovářů, Dvořák
4

BK Mladá Boleslav

Plíšek Jan - Nastoupil, Plíšek Jak., Erbert, Mašek, Tržický, Kochubey - Kalfiřt, Krupička, Borovec, Kellerstein, Burian, Novák, Šulc, Sedmik, Ďurač, Bašus
3
Branky a nahrávky: 10. Kovářů (Mandát), 24. Mandát, 32. Kovářů (Mandát, Szathmáry), 62. Kovářů (Szathmáry) - 30. Kalfiřt (Novák), 33. Krupička (Kellerstein), 39. Krupička (Kalfiřt). Rozhodčí: Hejduk - Honza, Červenka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Jihlava vstoupila do utkání lépe než hosté. Také proto se domácím podařilo vstřelit první branku. Po samostatném úniku prostřelil Ondřej Kovářů brankáře Plíška - 1:0. Domácí měli ještě tři obrovské šance, které se bohužel nepodařily proměnit.

Do druhé části zápasu výrazně lépe nastoupili hráči Mladé Boleslavi. To ovšem nestačilo a Dukla se dostala na dvoubrankový náskok. Jan Mandát střelil z mezikruží na Plíška a za ním se rozvlnila síť - 2:0. Po výrazných chybách domácích hráčů hned po buly samostatně ujel Jakub Kalfiřt. Puk z jeho hole se zastavil až za zády Vacka, když mu kutouč projel mezi betony - 2:1.

O minutu později usedá na trestnou lavici hráč hostů a domácím se podařilo získat opět náskok dvou branek. Ondřeji Kovářů se podařilo trefit kotouč přesně mezi brankáře Plíška a jeho levou tyčku - 3:1. Dukla se ani nevzpamatovala a hned měla v brance další puk. Tentokrát se podařilo vystřelit Václavu Krupičkovi a tak stáhli na skóre 3:2.

Minutu před koncem druhé třetiny dal gól ještě jednou Václav Krupička - 3:3. Hráči tedy odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.

Třetí dějství hráli oba týmy velmi opatrně. I když na obou stranách byli šance v podobě samostatných úniků, nepodařilo se hráčům změnit skóre a tudíž přišlo pětiminutové prodloužení. Neuběhli ani dvě minuty a už byl konec zápasu. Do brány se po druhém samostatném úniku dostal Ondřej Kovářů a po prodloužení skončil zápas 4:3.