0:4
(0:2, 0:1, 0:1)

Mladší dorostenci opět prohráli. Tentokrát proti Liberci

31.10.2010 / Vojtěch Vopat

Jihlavští hráči vstoupili do zápasu velmi nešťastně. V 1. minutě dostal puk za záda domácího brankáře Pavel Zacha. Domácí hráči po vlastní chybě obdrželi na konci první třetiny druhý gól od stejného hráče, a tak se do kabin odcházelo při dvoubrankovém vedení Liberce. Po brance během zápasu přidal ještě Pavel Simandl a Robin Škoda. Jiří Bambula měl k závěru utkání dvě celkem velké šance, ale ani jednu se mu bohužel proměnit nepodařilo. Utkání tedy skončilo 0:4.
31.10.2010 14:45, Extraliga mladšího dorostu - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Cívka, Brussmann, Čermák, Reiterman, Půža - Severa, Kašpar, Beran, Kutlák, Anděl, Hotař, Mahút, Bambula, Klaus, Dvořák
0

Bílí Tygři Liberec

Skřebský - Arlt, Kavlín, Hubáček, Pyrochta, Slaboch, Zedek, Klinger - Hrníčko, Gecko, Kratochvíl, Pěkný, Havlas, Simandl, Škoda, Svoboda, Zacha, Belovič
4
Branky a nahrávky: 1. Zacha (Simandl), 20. Zacha, 24. Škoda (Artl), 44. Simandl (Zacha, Pěkný). Rozhodčí: Paulík - Ryšavý, Rittich. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 22:34. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

V úvodu zápasu se o dost více dařilo týmu z Liberce. Po půl minutě hry se do branky trefil Pavel Zacha a hráči Dukly Jihlava se pomalu začali probouzet.

Po zbytek úvodní třetiny vládlo na ledě takové nejisto, kdo vlastně puk bude mít. Nastal ovšem okamžik velké šance pro Duklu, když domácí tým hrál asi minutu a půl výhodu dvou hráčů v poli, avšak branka nepadla. Nakonec rozhodla chyba domácí obrany, když z trestné lavice vyjížděl opět Pavel Zacha, chopil se volně ležícího puku na ledě, zmátl dalšího hráče Dukly a elegantně zakončil do sítě za Davidem Vackem - 0:2. Za zbývajících čtrnáct sekund se už nepodařilo nic vymyslet ani jednomu týmu.

Všichni fanoušci na Horáckém zimním stadioně doufali, že druhá část zápasu bude lepší pro hráče Dukly. Ovšem opak byl pravdou. Z mezikruží se podařilo poslat puk do sítě Robinu Škodovi po přihrávce od Petra Artla. Další šanci měla Dukla, opět hráli přesilovou pět na tři, ale nepodařilo se jim správně poslat kotouč, i když měli několik hezkých šancí.

Na začátku třetího dějství měli obrovské štěstí hráči Liberce. Po střele od modré se pokoušeli několikrát dostat puk přes beton Davida Vacka. Nakonec se to podařilo Pavlu Simandlovi, který udělal tečku za nedělním utkání a na konci zápasu zůstalo svítit na světelné tabuli skóre 0:4.