2:6
(0:2, 0:3, 2:1)

Mladší dorostenci prohráli s předposledním Hradcem Králové

25.11.2010 / Zdeněk Drla

V polovině zápasu mladšího dorostu, ve kterém jihlavští mladíci hostili Hradec Králové, to vypadalo na pořádný debakl. Domácí prohrávali už 0:5! Ve třetí třetině dvakrát skóroval Jan Mahút, ale stačilo to pouze na kosmetickou úpravu skóre. V poslední minutě nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení za hákování hráče v brejku, které hradecký Wolf proměnil. Dukla prohrála 2:6.
25.11.2010 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (30. Svoboda) - Cívka, Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry - Kovářů, Mandát, Beran - Kuchyňa, Kašpar, Mahút - Hotař, Klaus, Kutlák - Bambula, Hubert, Anděl - Dvořák
2

Hradec Králové

Hak - Myslivec, Hofman, Matějček, Hercig, Novák, Zahradník - Pilař, Klemenc, Wolf - Šeps, Vencl, Jebavý - Marks, Pumr, Drašnar
6
Branky a nahrávky: 51. Mahút (Beran), 60. Mahút - 14. Šeps (Jebavý), 19. Pilař (Klemenc, Wolf), 26. Klemenc (Pilař), 30. Marks (Novák), 32. Matějček (Klemenc), 60. Wolf. Rozhodčí: Doležal - Honza, Šťastná. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:6.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí hráči. Hned po minutě hry se ocitl v šanci David Kuchyňa, další příležitost k otevření skóre měl Michal Kašpar. Dukle nepomohla ani půlminutová hra pěti proti třem. Ve 14. minutě si nerozuměli při rozehrávce za vlastní bránou jihlavští obránci a k puku se před brankou dostal Daniel Šeps, který ho bombou po ledě dostal za záda Davida Vacka - 0:1. Také druhý gól Východočechů padl po obrovské hrubce. Do brejku se dostal Radek Pilař, gólman Vacek vyjel hodně daleko z branky a v prostoru mezi kruhy skočil po puku. Lapil ho, ale chtěl hned rozehrát. Když se postavil, puku na ledě se zmocnil znovu Pilař a ani dva hráči ve žlutých dresech, kteří pohotově zaskočili v brance nezamezili tomu, aby se trefil do prázdné branky - 0:2.

Od této chvíle byli na koni Hradečtí. Jihlavě, které se nedala upřít snaha o zkorigování výsledku, chyběla pověstná kapička šťestíčka. To se od jihlavských hokejek odvrátilo a nepomohly ani časté přesilovky, které se domácím mladíkům vůbec nedařily.

V prostřední části hry přidali hosté další přesné zásahy a na Horáckém zimním stadionu to vypadalo na pěkný výprask. Po čtvrtém gólu vystřídal Vacka Dominik Svoboda. Než se stačil rozkoukat, lovil puk ze své sítě - 0:5.

Ve třetí třetině se dvakrát prosadil jihlavský Jan Mahút. V 51. minutě při signalizovaném vyloučení dostal přesnou přihrávku od Simona Berana, padesát vteřin před koncem si vybruslil na pravý kruh, udělal otočku a propálil Haka - 2:5.

Konečnou podobu skóre dal v čase 59:40 Josef Wolf, když proměnil nařízené trestné střílení. Východočeši si z Jihlavy odvezli tři body za vítězství 6:2.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (trenér Hradce Králové): Hráli jsme po dlouhé době, po třech týdnech. Měli jsme velkou marodku, takže jsme dva zápasy museli odložit. Přijeli jsme především bránit. Pomohlo nám i to, že Jihlava neproměnila v první a druhé třetině spoustu šancí. Zápas nám sedl, byli jsme po těch třech týdnech odpočatí. Zaslouženě jsme vyhráli.

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): Dnes se mi zápas špatně hodnotí. Hráli jsme špatně. Prohráli jsme s nejlepším soupeřem, i když to podle postavení v tabulce nevypadá. Měli jsme více šancí, ale nedokázali jsme je proměnit, soupeř naopak ano. Ani Mandát a Kovářů, přestože měli šance, se neprosadili. Padlo to na celý tým. Ze začátku jsme hráli až moc profesorsky, nebylo to ono. Hráli jsme útočněji, v pásmu soupeře, ale nemělo to tu potřebnou šťávu, nebylo to agresivní. Soupeř přijel odpočatý a fyzicky vyspělejší. A potrestal dvě naše obrovské chyby. Na to jsme nedokázali odpovědět. Za stavu 4:0 už bylo rozhodnuto.