5:4p
(0:2, 0:2, 4:0 - 1:0)

Mladší dorostenci vedli v Boleslavi už 4:0, přesto domů vezou pouze bod

28.11.2010 / Jaroslav Wollmann

V neděli odcestovali mladší dorostenci Dukly do Mladé Boleslavi. Náramně se jim povedla úvodní dvacetiminutovka, kterou vyhráli 2:0. Od druhé třetiny však domácí zabrali, přesto se gólově prosazovali znovu hosté. Svým čtvrtým gólem poslal Ondřej Kovářů svůj tým do čtyřbrankového vedení. Na vítězství to však přesto nestačilo. Středočeši v poslední třetině vsítili čtyři branky a skóre vyrovnali. V prodložení mohl rozhodnout Jan Mandát. Bohužel pro hosty neuspěl, a tak v přesilovce 4 na 3 udeřili domácí. Mladá Boleslav porazila Jihlavu 5:4 po prodloužení.
28.11.2010 11:30, Extraliga mladšího dorostu - 17. kolo

BK Mladá Boleslav

Plíšek Jan (15. Kváča) - Durdil, Nastoupil, Plíšek Jakub, Bašus, Krupička, Kalfiřt, Sedmik, Kochubey, Šír, Borovec, Mašek, Novák, Tržický, Ďurač, Kellerstein, Erbrt, Brzák
5

HC Dukla Jihlava

Svoboda (53. Vacek) - Čermák, Szathmáry, Cívka, Hotař, Brussmann - Kovářů, Mandát, Anděl, Kuchyňa, Beran, Mahút, Klaus, Kašpar, Severa, Bambula, Hubert, Kutlák, Dvořák
4
Branky a nahrávky: 41. Erbrt (Krupička, Šír), 41. Brzák (Borovec), 51. Kalfiřt, 53. Krupička, 64. Borovec (Krupička, Kalfiřt) - 9. Kovářů (Szathmáry), 15. Kovářů (Szathmáry), 21. Kovářů (Mandát), 38. Kovářů (Mandát). Rozhodčí: Tasch - Coubal, Plášil. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 37:25. Průběh utkání: 0:4, 5:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): Povedl se nám vstup do utkání, celkem dobře jsme se pohybovali a výsledkem bylo zasloužené vedení 2:0 po první třetině. Od druhé třetiny byl ovšem soupeř lepší, neboť on se začal více hejbat a vyhrávat osobní souboje a z toho pramenil jejich tlak. Branky jsme ve druhé třetině ovšem stříleli také pouze my. O druhé přestávce jsme si řekli, že je potřeba výrazně zlepšit defenzivní činnost, zajišťování se, dravost a zjednodušit hru. Vše se ovšem rozpadlo po 47 vteřinách třetí třetiny, kdy jsme dvakrát inkasovali po střele od modré čáry po naší lajdáckosti při standartní situaci, kterou je buly. Na hráče padla deka a po dalších dvou fatálních chybách obránce se soupeři podařilo vyrovnat. V prodloužení Mandát ještě nastřelil po samostatné akci tyčku, pak jsme se ovšem nechali opět triviálně vyloučit a v přesilovce 4 na 3 soupeř rozhodl. Dnes jsem byl na hráče opravdu hodně nazlobený, přesto musím opět pochválit autora 4 branek Kovářů a jeho vrchního asistenta Mandáta, kteří již druhý týden po sobě zvládli porci 5 respektive 4 utkání v řadě a pořád jsou pro tým nepostradatelnými.