1:5
(0:0, 1:3, 0:2)

Mladší dorostenci nevyzráli nad Českými Budějovicemi

12.12.2010 / Vojtěch Vopat

Nedělní zápas na zasněženém Horáckém zimním stadioně nepřinesl ani bod svěřencům Jiřího Jungwirtha. První třetinu nastoupili mladší dorostenci dobře, ale po první brance, kterou střelil Vladimír Port, se začalo dařit i hráčům Českých Budějovic a svůj náskok ještě zvýšili ve třetí třetině. Po šedesátiminutové hrací době zápas skončil za stavu 1:5.
12.12.2010 13:00, Extraliga mladšího dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry, Půža - Hubert, Severa, Kašpar, Beran, Kutlák, Anděl, Mahút, Bambula, Klaus, Dvořák D.
1

Banes Motor České Budějovice

Dvořák T. - Kutiš, Piegl, Ťoupal, Křikava, Žáček - Prokeš, Pašek, Ruda, Samohejl, Smejkal, Pýcha, Macháček
5
Branky a nahrávky: 24. Port (Kašpar) - 25. Prokeš (Ruda, Žáček), 28. Piegl (Prokeš), 36. Ťoupal (Piegl), 47. Pašek (Prokeš, Ruda), 50. Ruda (Ťoupal). Rozhodčí: Doležal - Marek, Filip. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Průběh utkání

První třetinu se soupeři poznávali. Velkou šanci měl v poslední minutě Michal Kašpar, ale bohužel se mu nepodařilo trefit odkrytou bránu. Na začátku druhé třetiny bylo ovšem gólové nadělení. Prvně se do brány trefil Vladimír Port. Puk projel brankáři mezi betony, usměrnil ho, a už pouze putoval do brány. Hned potom se probrali hráči hostů a vyrovnával za ně Radek Prokeš - 1:1.

V půlce zápasu daly České Budějovice další branku. Na trestnou lavici usedl z každého týmu jeden hráč. Uvolnění prostoru vytvořili lepší podmínky pro hosty, za které skóroval René Piegl. K závěru druhé části zápasu ještě střílel na bránu Jonáš Ťoupal. Puk Vacek ještě přiklepl betonem - 1:3.

K začátku třetího dějství poslal puk na domácí bránu Jiří Smejkal, ale trefil pouze konstrukci brány Vacka. Chvilku potom se Radek Prokeš trefil Vackovi do přilby, od té se kotouč odrazil přímo k Václavu Paškovi a ten už pouze přistrčil puk do odkryté brány. Stačily tři minuty a hráči Mountfieldu se radovali opět. Jonáš Ťoupal přihrával Davidu Rudovi, který puk poslal do mezírky mezi Vackem a levou tyčkou. Poslední minutu měla Dukla přesilovku 5 na 3, ovšem ta se jim nepodařila proměnit. Utkání tedy nakonec skončilo 1:5.

Ohlasy trenérů

Milan Stárek (trenér Českých Budějovic): "První třetina byla rozpačitá, z naší strany podcenění soupeře. Od druhé třetiny takový výkon, jaký podáváme v těch posledních zápasech. Začaly padat góly, i když dva šťastný, ale to k tomu patří."

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): "My jsme hráli slušně první dvě třetiny. Oni dali góly a my ne, navíc dva góly byly jasně gólmana. Šance byly stejné. Rozhodně za ty dvě třetiny kluci zaslouží pochvalu."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie