3:1
(0:1, 2:0, 1:0)

Mladší dorost zdolal Havlíčkův Brod

19.12.2010 / Vojtěch Vopat

V rámci ELIOT servis extraligy mladšího dorostu se v neděli představili týmy Dukla Jihlava a Rebel Havlíčkův Brod. První gól dal k závěru první třetiny Daniel Vosyka. V druhé třetině strhla vedení Dukla, když se dařilo Lukáši Andělovi, Jaroslavu Hotařovi, který přihrával i na další gól, a v třetí třetině skóroval i Šimon Szathmáry. Utkání nakonec skončilo 3:1.
19.12.2010 11:15, Extraliga mladšího dorostu - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Cívka, Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry - Hubert, Severa, Mandát, Kašpar, Beran, Kutlák, Anděl, Hotař, Mahút, Bambula, Klaus, Dvořák
3

HC Rebel Havlíčkův Brod

Vaněček - Žuček, Vala, Krajcigr, Bláha, Lobo, Bancíř - Vosyka, Ludvík, Hlídek, Nguyen, Zohorna, Beránek, Málek, Voplakal, Dundáček
1
Branky a nahrávky: 28. Hotař (Severa), 35. Anděl (Cívka), 42. Szathmáry (Severa) - 20. Vosyka. Rozhodčí: Dostál - Horký, Rampír. Vyloučení: 1:2, navíc Zohorna (HBR) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Poslední zápas extraligy mladšího dorostu v roce 2010 přinesl zajímavou šanci již při úvodu utkání, když se kotouč dostává k Janu Brussmannovi, který střílí od modré čáry, ovšem puk trefil pouze konstrukci. První branku střelil Daniel Vosyka, který puk z levého kruhu posílá nad Davida Vacka - 0:1.

V polovině druhé části zápasu do brány dobře mířil také Jaroslav Hotař, který po přihrávce od Jiřího Severy posílá puk nad beton brankáře Havlíčkova Brodu. Po buly, které nastalo, protože se puk ocitl mimo hrací plochu, střílel Lukáš Anděl. Po přihrávce od Dominika Cívky kotouč putuje mezi betony až za brankovou čáru - 2:1. K závěru dějství se ještě podařilo hostům protlačit puk za záda Davida Vacka, ovšem hráč, který se dotkl kotouče naposled, nebyl uvedený v zápise, proto nemohl být gól uznán.

Začátkem poslední dvacetiminutovky ještě skóroval obránce Šimon Szathmáry, když střílí ze středního pásma těsně pod horní tyčku brány hostů. Utkání po šedesáti minutách končí 3:1 a Jihlava si připisuje poslední tři body v tomto roce.

Ohlasy trenérů

Václav Adam (trenér Havlíčkova Brodu): „Zápas byl vyrovnaný a rozhodlo proměňování brankových příležitostí. Měli jsme šance po celý zápas, ovšem špatně jsme je zakončovali, tím pádem jsme lepší výsledek nemohli nějak uhrát"

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): „Utkání bylo vyrovnané. Vítězství bylo hodně o bojovnosti. Pomohla nám i administrativní chyba Havlíčkova Brodu. Rozhodně jsme byli o ty dva góly lepší."