2:3
(0:3, 1:0, 1:0)

Mladší dorostenci nestačili na Slavii

09.01.2011 / Vojtěch Vopat

Úvod nedělního utkání mezi Duklou Jihlava a Slavii Praha lépe sedl hostům, když v první třetině vstřelili hned tři góly. Domácí se však nevzdávali a podařilo se jim aspoň snížit. V druhém dějství se přesně prosadil Jan Mahút a v té poslední unikl a dostal puk za záda brankáře hostů Ondřej Kovářů. Utkání skončilo 2:3 po šedesáti minutách hrací doby.
09.01.2011 13:00, Extraliga mladšího dorostu - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (7. Svoboda) - Cívka, Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry, Kochánek - Hubert, Severa, Kuchyňa, Kašpar, Beran", Kutlák, Anděl, Hotař, Mahút, Klaus, Kovářů
2

HC Slavia Praha

Fródl - Adam, Mašín, Matoušek, Drahorád - Kottek, Perzolla, Šťovíček, Tejral, Morava, Červený, Fortelka, Žemlička, Teršíp
3
Branky a nahrávky: 32. Mahút (Hubert), 45. Kovářů (Brussmann)- 6. Adam (Tejral), 7. Žemlička (Fortelka), 13. Perzolla (Žemlička). Rozhodčí: Kukehe - Habásko, Honza. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 90. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Průběh utkání

Úvodní třetina byla veselá pro hosty z Prahy. První vyloučený v utkání byl Roman Čermák, který odjel na dvě minuty za vražení na hrazení. Slavii netrvalo dlouho proměnit šanci, která se jí právě nabízela. Petr Tejral přihrával před bránu volnému Luboši Adamovi, který přehodil beton Vacka a tím dostal puk za brankovou čáru. Za několik okamžiků hosté opět dali gól. Michal Fortelka přihrával na Vojtěcha Žemličku, který střílí mezi betony Vacka, odkud nešťastně puk pokračoval za jeho záda - 0:2.

Po této situaci odjel David Vacek na střídačku a místo něj nastoupil do brány Dominik Svoboda. Chvilku po půlce třetiny byl vyloučen Luboš Adam za nedovolené bránění. Po minutě se naposledy trefoval do brány hráč hostů. V signalizované výhodě střílel Matteo Perzolla, který opět prostřelil brankáře hostů mezi betony.

Po půlce zápasu se štěstí usmálo i na domácí stranu. David Hubert přihrál puk na Jana Mahúta, který jel sám na brakáře hostů a kotouč posílá mezi betony Fródla, čímž snižuje na 1:3.

Naposled se Dukla radovala ještě po začátku posledního dějství, když Ondřej Kovářů projel obranu Slavie a puk poslal taktéž mezi betony Fródla. Ke konci utkání se ještě pokoušeli domácí hrát chvilku bez brankáře, ovšem to jim nepomohlo a tak po šedesáti minutách svítil na světelné tabuli stav 2:3.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (trenér Slavie): „Vyhráli jsme, protože jsme měli trochu víc štěstí. Ze začátku nám pomohli slabší chvilky gólmana Dukly. Protože nás bylo málo, tak to bylo hodně o taktice, kluci se s tím vypořádali docela dobře a odehráli jsme velice dobrý zápas."

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): „Hosté vyhráli dneska zaslouženě. Měli větší hlad po hokeji, chtěli ty puky hrát. Skončilo to 2:3, ale soupeř byl zaslouženě lepší. Naši hráči si furt myslí, že mají svojí pravdu, že mají svoji hlavu. Furt si myslí, že to oni dělají správně, sedí tam jak mrtvoly a nepovzbudí se."