5:1
(1:0, 3:1, 1:0)

Mladší dorost si pohrál s Boleslaví a vysloužil si tři body do tabulky

23.01.2011 / Markéta Částková

Nedělní odpoledne přivedlo na Horácký zimní stadion soupeře z Mladé Boleslavi. Odehrávalo se 26. kolo extraligy mladšího dorostu. Zápas měli jednoznačně pod kontrolou domácí. Už v první třetině se trefil Ondřej Kovářů, který tak odstartoval gólovu smršť domácích.
23.01.2011 13:00, Extraliga mladšího dorostu - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Szathmáry, Cívka, Půža, Čermák, Kochánek, Brussman, Port - Beran, Kašpar, Klaus, Anděl, Kuchyňa, Mahút, Severa, Kovářů, Mandát, Kutlák, Dvořák, Hubert
5

BK Mladá Boleslav

Kváča - Nastoupil, Hlaváček, Tržický, Kochubey, Faulhammer, Erbrt - Šír, Krupička, Burian, Brzák, Bašus, Borovec, Kellerstein, Sedmik, Ďurač, Durdil
1
Branky a nahrávky: 19. Kovářů (Mandát), 25. Mandát (Kovářů), 34. Kašpar (Klaus), 36. Kovářů, 48. Kuchyňa (Mandát, Kovářů) - 26. Erbrt (Štír). Rozhodčí: Jeletz - Honza, Lamberský. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 31:17. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Průběh utkání

Úvodní třetina vypadala zpočátku trochu nesměle. Pak se postupem času začali projevovat domácí, i když mnohdy za cenu početných ofsajdů a icingů. Co se faulů týče, domácí měli v této části vše pod kontrolou - ani jedno vyloučení na straně Jihlavy. Naopak na straně hostující celku se vylučovalo hned třikrát. Červenožlutí však nabídnutých početních výhod nevyužili, a tak se poprvé rozvlnila síť v bráně až ke konci dvacetiminutovky. V čase 18:02 využil Ondřej Kovářů nahrávky od Jana Mandáta a dostal domácí tým do vedení - 1:0.

V prostřední periodě se už bylo opravdu na co dívat. Tempo se zvýšilo,a to na obou stranách. A už v úvodu třetiny se měnilo skóre. A hned dvakrát. Nejprve v čase 24:50 Jan Mandát zvýšil náskok Dukly, který vzápětí v 26. minutě snížil svým gólem boleslavský Erbrt - 2:1.

Hosté se dostali gólem lépe do tempa, to jim ovšem v 34. a 36. minutě opět domácí narušili. Nejdříve se předvedlo duo Kašpar - Klaus, kdy první jmenovaný vymetl růžek boleslavské brány. O dvě minuty později se dnes již podruhé prosadil Ondřej Kovářů - 4:1. Hostům se sice naskytla výhoda při přesilové hře. Využít ji ale nedokázali. Do konce třetiny už branka nepadla, a hosté měli v posledním dějství co dohánět.

Třetí třetinu začínali červenožlutí v oslabení, a jen co jedno skončilo, začalo druhé. Hosté však nabídnutých šancí nevyužili a slova se opět ujali domácí. V čase 47:59 se puku chopil David Kuchyňa, který dodal zápasu poslední gólovou tečku - 5:1.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie