1:4
(0:1, 0:2, 1:1)

Mladší dorostenci nestačili na Bílé tygry z Liberce. Podlehli jim 1:4

20.02.2011 / Libor Kucza

Jihlavští mladíci chtěli svého soka z Liberce porazit a utnout tak sérii porážek. To se jim ale již od začátku nedařilo. Byli horším týmem a po první třetině prohrávali 0:1. Hosté poté v průběhu zápasu přidali další 3 branky. Domácím se povedla vsítit pouze jedna, a to zásluhou Lukáše Anděla. Mladší dorostenci tedy pokračují v nepřesvědčivých výkoench.
20.02.2011 11:15, Extraliga mladšího dorostu - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Cívka, Brussman, Port, Čermák, Szathmáry, Kochánek, Pospíchal - Severa, Kašpar, Beran, Kutlák, Anděl, Hotař, Mahút, Bambula, Klaus, Dvořák
1

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl - Artl, Havlín, Hubáček, Pyrochta, Slaboch, Zedek, Novotný - Hrníčko, Gecko, Pěkný, Havlas, Simandl, Škoda, Svoboda, Heřmánek, Babec, Belovič, Král
4
Branky a nahrávky: 55. Anděl (Szathmáry, Čermák) - 5. Simandl (Zedek), 21. Heřmánek, 26. Král (Belovič), 50. Pěkný. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Průběh utkání

Jihlavští hokejsité byli již od začátku zápasu horším týmem. Netrvalo dlouho a projevilo se to i na světelné tabuli. Hned v čase 4:12 skóroval hostující Pavel Simandl - 0:1. Hra v následujících minutách byla spíše průměrné kvality. Na ledové ploše se také chvílemi dosti přiostřilo. Většinou ale byly zákroky v rámci fair play. Zbytek první dvacetiminutovky byl poměrně vyrovnaný. Na skóre se to ale neprojevilo, a tak se odcházelo do kabin za stavu 0:1.

Druhá dvacetiminutovka byla více v režii Bílých tygrů. Hned 47 vteřin po začátku se prosadil Jan Heřmánek - 0:2. Liberec pokračoval stále v tlaku, který vyústil ve druhý gól v síti Dominika Svobody. V čase 25:42 byl nedostatečně pokryt Zdeněk Král, který tudíž neměl se zasunutím kotouče do sítě problém - 0:3. Když už se jihlavští hokejisté do šance dostali, selhala koncovka. Ani hosté již nepůsobili příliš kompaktním dojmem, a tak ve druhé třetině žádné další branky nepadly.

Třetí dějství bylo už od svých prvních minut ve znamení častých nepřesností, které kazily obraz předváděné hry. Bylo tomu tak na obou stranách. Liberečtí přesto dokázali přidat i branku s pořadovým číslem 4. Rychlým průnikem se prosadil Martin Pěkný - 0:4. V posledních deseti minutách hrací doby měla i Dukla několik slibných příležitostí. Čestný gól se jí nakonec podařilo vsítit v čase 54:36 se zaskvěl Lukáš Anděl a snížil na 1:4. Zbytek zápasu se již odehrál v poklidu, a tak se skóre již nezměnilo.

Liberečtí si tedy z Horáckého zimního stadionu zaslouženě odvážejí 3 body do extraligové tabulky. Další šanci zlepšit si reputaci budou mít jihlavští mladší dorostenci přesně za dva týdny, kdy se utkají s celkem Pardubic.

Ohlasy trenérů

Jan Štastný (trenér Liberce): "Odehráli jsme jedno z našich nejhorších utkání, chybělo nám bruslení, nasazení. Možná je to už koncem sezony, kluci nemůžou, nebo už nemají motivaci. Pro nás je to zklamání. samozřejmě se vyhrálo, ale ta úroveň byla i z naší strany hodně špatná."

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): "Dneska byla oboustraně špatná hra, jak od Liberce, tak od nás. Byla taková nijaká, bez energie, bez chuti. Nebylo to ono. Chybělo nám zpracování puků. Byli jsme bohužel ještě horší, než soupeř."