4:5sn
(2:3, 0:1, 2:0 - 0:0 - 0:1)

Pardubice nechali mladším dorostencům doma bod

06.03.2011 / Vojtěch Vopat

Hosté otevřeli skóre již ve 4. minutě, když skóroval Srpek. Na tuto branku odpovídal Simon Beran, který vyrovnával a na domácí stranu strhl vedení Bambula. Hosté ještě k závěru úvodní třetiny vedli o jeden gól po střelách Chvojky a Voženílka. V druhé třetině se dařilo pouze pardubickému Srpkovi. Ve třetím dějství se ještě podařilo vyrovnat Szathmárovi. Prodloužení po vyrovnaném stavu nerozhodlo, ale v nájezdech rozhodl Chvojka a připsal svému týmu o bod navíc.
06.03.2011 11:15, Extraliga mladšího dorostu - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Cívka, Brussmann, Szathmáry, Pospíchal - Severa, Kuchyňa, Kašpar, Beran, Kutlák, Anděl, Hotař, Mahút, Bambula, Klaus, Dvořák
4

HC Dynamo Pardubice

Müller - Kalous, Divecký, Kabelka, Procházka, Kracík - Chvojka, Pipek, Žilák, Polák, Bohuněk, Kysela, Srpek, Panna, Voženílek, Háze, Havrda, Barkoci, Bažant, Kuťák
5
Branky a nahrávky: 9. Beran (Kuchyňa), 10. Bambula, 47. Kašpar (Kuchyňa), 53. Szathmáry (Kuchyňa) - 4. Srpek (Kuťák), 11. Chvojka (Pipek, Žilák), 20. Voženílek (Panna), 25. Srpek (Kuťák), rozhodující nájezd Chvojka. Rozhodčí: Habásmo - Honza F., Honza M. Vyloučení: 6:8, navíc Žilák, Voženílek (oba PCE) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 27:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

V rámci 32. kola ELIOD extraligy mladších dorostenců sehráli jihlavští mladíci zápas proti Eatonu Pardubice.

Již ve 4. minutě proměnil svoji šanci Martin Srpek, který si před Vackem chvíli hrál s pukem a nakonec našel mezírku nad jeho ramenem. Domácí se však nenechali zahanbit a po necelých pěti minutách vyrovnali. Simon Beran střílel z kruhu na Mülera. Netrvalo dlouho a Jihlava strhla vedení na svoji stranu. Jiří Bambula střílel na brankáře hostů, od kterého se puk odrazil za brankovou čáru – 1:2.

Tento stav se ovšem nelíbil hostům. Radovan Chvojka střílel puk z mezikruží, Vacek už ale nestihl zareagovat na puk letící do levé šibenice. Třicet jedna vteřin před koncem třetiny zajistil hostům vedení Daniel Voženílek, který puk vystřelil nad rameno Vacka. V druhé třetině skóroval Martin Srpek, který trefil puk mezi betony Vacka. Následně byli hosté velmi často vylučováni, ovšem domácím se nepodařilo snížit nebo vyrovnat.

Při začátku třetí třetiny vyjel při situaci dva na jednoho David Kuchyňa, který přihrál na Michala Kašpara, který už pouze došťouchnul do odkryté brány. Po necelých šesti minutách se opět radovali domácí. Šimon Szathmáry trefil kotoučem horní tyčku Mülerovy brány. Odtud se puk odrazil za záda Mülera – 4:4. Přicházející prodloužení ovšem nerozhodlo o stavu a tak museli přijít na řadu nájezdy. Rozhodující nájezd dal Radovan Chvojka, který střelil puk na rameno Vacka. Utkání tedy po nájezdech skončilo 4:5.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka (asistent trenéra Pardubic): „Dneska jsme si zasloužili tři body, protože jsme byli celý zápas lepší, ale mužstvo se hodně rozhodilo tím vylučováním. Improvizovali jsme sestavy a tomu mužstvu dlouho trvalo, než se dalo dohromady."

Jiří Jungwirth (trenér Jihavy): „Hosté zaslouženě dostali dva body, byli aktivnější a líp bruslili. Musím pochválit kluky, že se za stavu 2:4 ještě zvedli, ale měli jsme problémy s obránci, protože někteří jsou na horách a někteří jsou nemocní, takže jich bylo málo. My jsme měli ten bod za bojovnost."