2:1
(0:0, 1:1, 1:0)

20.09.2010 / Miroslav Fantal

20.09.2010 17:30, NOEN Extraliga juniorů - 25. kolo

HC Olomouc

Kůdela – Jergl, Brandýs, Axman, Pozděna, Petra, Ustrnul – Kvapil, Rác, Málek, Heža, Sedlář, Lehečka, Králík, Voznica, Machala, Ogrizek, Vaněk, Haas, Zachar
2

HC Dukla Jihlava

Jíra – Martínek, Šidlík, Kolda, Hlaveš, Cirhan, Tobola, Zadražil - Protasenja, Mikeš, Kuřítko - Polcar, Pometlo, Pekárek - Dvořák, Matějka, Kasalý - Kret, Prokš, Brychta
1
Branky a nahrávky: 28. Sedlář (Haas), 47. Málek (Lehečka, Jergl) - 23. Protasenja (Kuřítko, Kolda). Rozhodčí: Minář – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Lepší vstup do zápasu zaznamenali hosté. V první příležitosti se ocitl Filip Matějka, který sice ležícího gólmana dokázal přehodit, avšak kotouč branku minul. Další šanci Dukly si připravil Anatolij Protasenja. Jeho střela z levého kruhu si našla cestu jen do lapačky Kůdely.

Domácí se první šance dočkali v polovině třetiny. V přesilové hře měl dostatek prostoru před Jírou Marek Sedlář, ale jihlavského gólmana nepřekonal. Ve čtrnácté minutě se do zakončení dostal aktivní Protasenja, ale ani tentokrát na domácího gólmana nevyzrál. V samém závěru třetiny se v samostatného nájezdu objevil David Zachar, kterého ale v zakončení zastavila siréna.

Druhá perioda začala lépe pro Duklu. Ve třiadvacáté minutě si zpoza branky vybruslil před Kůdelu Anatolij Protasenja a teploměrem poslal puk do sítě - 1:1. Čtyři minuty na to získali Hanáci trestné střílení. Aljaž Ogrizek ale Jíru nepřekonal.

To se povedlo jeho spoluhráči o minutu později. V osmadvacáté minutě našel Radim Haas před brankovištěm volného Marka Sedláře, který střelou do horní části Jírovy klece vyrovnal - 1:1. Hanáci se mohli dostat i do vedení. Po podobné akci mířil mimo tři tyče Haas.

Druhá třetina se dohrávala ve vysokém tempu. Šance střídala šanci, a oba gólmani tak měli plné ruce práce. Ani na jedné straně se však střelcům nepodařilo muže v maskách překonat.

Začátek třetí třetiny zastihl v lepší formě výběr z Vysočiny, který i díky přesilové hře několikrát otestoval odolnost Kůdely. Obrovskou šanci dostat se do vedení měli i Hanáci. V přečíslení dva na jednoho ale Brandýs gólovou chvilku prováhal.

Změnit skóre se podařilo domácím v sedmačtyřicáté minutě. Tvrdý projektil Lehečky se od jihlavského obránce odrazil přímo na hůl Matěje Málka, který rozvlnil Jírovu síť - 2:1.

Po vstřelené brance dostalo utkání opět tempo. Gólmani na obou stranách kluziště se nenudili. Do obrovské šance se pět minut před uplynutím šedesáti minut dostal Jakub Pekárek, ale Kůdela jeho pokus s vypětím všech sil zničil. A jelikož se hostům nepodařilo využít ani konečnou power-play, zvítězili Hanáci fotbalovým výsledkem , 2:1.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda, Jihlava: „Myslím si, že jsme mohli rozhodnout už v první třetině, ale spálili jsme mnoho šancí. Podle mě jsme měli o něco navrch. Bohužel jsme ty góly nedali. Kdybychom odskočili na rozdíl dvou, tří branek, zápas by vypadal jinak. Viděli jsme vyrovnané utkání, kde rozhodla jediná chyba.

Kamil Přecechtěl, HC Olomouc: „Zápas byl velmi vyrovnaný. Na naší straně se určitě zlepšila defenzivní hra. Bohužel na druhé straně jsme impotentní v koncovce. Útok potřebuje strašně moc šancí na vstřelení dvou branek."