2:1p
(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

25.09.2010 / Daniel Langer

25.09.2010 12:30, NOEN Extraliga juniorů - 6. kolo

BK Mladá Boleslav

Will - Vrba, Mozík, Soukup, Arazim, Poláček, Martínek, Anděl - Jankovský, Belay, Lenc - Rys, Sajdl, Jiránek - Hyka, Koudela, Chaloupka - Kinkor, Protivný, Babický
2

HC Dukla Jihlava

Rittich - Kolda, Tobola, Zadražil, Hlaveš, Cirhan, Randa, Martínek - Polcar, Pometlo, Vysloužil - Protasenja, Mikeš, Kuřítko - Brychta, Prokš, Kasalý - Pekárek
1
Branky a nahrávky: 9. Hyka (Sajdl), 64. Belay - 3. Vysloužil (Polcar, Pometlo). Rozhodčí: Vokřál - Krejsa, Ledinský. Vyloučení: 5:2, navíc Vrba (MBL) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 47:31. Průběh utkání:0:1, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Utkání začalo poměrně nevinně, oba týmy měly problém dostat se do útočného pásma a ohrozit branku soupeře, jakmile se to ale jednomu z týmů povedlo, hned z toho padla branka. Jihlavští se usadili v pásmu Mladé Boleslavi a kombinovali v ne příliš nebezpečném prostoru kolem mantinelu. Polcar nahodil puk před bránu, který ale k Willovi nedoputoval. Na brankovišti se ho zmocnil hostující kapitán Martin Vysloužil a v krkolomné pozici z otočky dokázal přesně zakončit k tyči.

Domácí byli obdrženou brankou poněkud zaskočeni. Následujících několik minut trvalo, než se boleslavští hokejisté vzpamatovali, ale nakonec se podařilo. Už v deváté minutě vyrovnali zásluhou sebevědomé akce Tomáše Hyky, který svou kličkovanou zakončil přesnou střelou pod horní tyč jihlavské branky.

Po vyrovnání se hrál pohledný hokej, který nesl parametry vyrovnaného utkání. Hrálo se nahoru dolů, akce střídala akci. V šestnácté minutě mohl Boleslav poslat do vedení aktivní Jiránek, který ale svou teč nasměroval těsně vedle branky. V závěru třetiny předvedla Boleslav ukázkový zámek, hostující gólman Rittich ale všechna nebezpečí zažehnal. Naopak mohli navýšit skóre hosté z Vysočiny, když do brejku našlápl Pometlo. Jeho střelu ale Will zlikvidoval a do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhá třetina byla z pohledu domácího týmu poznamenána častým vylučováním. Přesto si Boleslavští dokázali vytvořit dostatek šancí a ve všech měl prsty jeden muž - Martin Belay. Nejprve vybídl Protivného, ten ale z velké blízkosti trefil pouze brankaře. Při brejku dva na jednoho předložil ukázkově Rysovi, jenže ten trestuhodně netrefil ani bránu.

V jedné z přesilových her zahrozil na druhé straně znovu Pometlo, který patřil k nejvýraznějším postavám jihlavské sestavy. V závěru přesilové hry využil zaváhání boleslavského týmu při střídání a sám se řítíl na Willa, jeho střela ale pouze rozezněla tyč. Druhá třetina tak skončila bez branek a stav se neměnil.

V posledním dějství byl na ledě už jen jeden celek, a to Mladá Boleslav. Domácí tým sáhl ke změnám v sestavě a výsledek se dostavil. Už po pěti minutách po přestávce nastřelil horní tyč Koudela, další obrovská šance následovala po dalších třech minutách. Hostující gólman už byl překonán a puk se povaloval po brankovišti. Z následného šermířského souboje vyšli jako vítězové Jihlavští. Půl minuty před koncem základní hrací doby skončila další Lencova střela jen na tyči, tudíž se muselo o vítězi rozhodovat v nastavení.

Prodloužení nabídlo především zabezpečenou obranu, oba celky vyrážely k protiútokům spíše sporadicky a v malém počtu. Z jednoho boleslavského mráčku ale přeci jen zapršelo. Martin Belay zamotal hlavy jihlavské obraně i brankáři a nějakým neznámým způsobem dostal puk skrz houštinu těl a hokejek do branky. Mladá Boleslav tak zvítězila 2:1 po prodloužení.