4:2
(0:1, 1:1, 3:0)

23.10.2010 / Vojtěch Vopat

23.10.2010 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Kolda, Randa, Hlaveš, Zadražil, Jaroš, Cirhan - Kasalý, Mikeš, Vysloužil - Prokš, Pometlo, Kuřítko - Neměc, Zídek, Brychta - Kret, Matějka, Pekárek
4

HC VERVA Litvínov

Brýl - Havelka, Hora, Eminger, Kasal, Kabeláč, Ejem - Smolka, Račuk, Jurčík - Matai, Zilcher, Kafan - Mackal, Švarc, Šrámek
2
Branky a nahrávky: 38. Kasalý (Randa, Mikeš), 47. Pometlo (Kuřítko, Prokš), 54. Pekárek (Zídek), 57. Pekárek (Mikeš) - 12. Račuk, 37. Jurčík (Matai, Kafan). Rozhodčí: Doležal - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Průběh utkání

V první třetině ukázali hráči Litvínova, že opravdu umí hrát hokej. Při trestu hostů za mnoho hráčů na ledě si sám vyjel na Ritticha Marek Račuk, který střelil puk mezi betony a kotouč se dostal za brankovou čáru - 0:1.

Zbytek třetiny byl celkem klidný. Až na několik vyloučení, které nastala, se nic nedělo. Další branka padla druhou třetinu, když na bránu jel Ondřej Jurčík. Počkal chvíli se střelou a od modré prostřelil naposled brankáře domácího týmu. Po necelé minutě střelila branku Dukla. Na trestné lavici seděl za Litvínov Ondřej Jurčík. Od modré čáry vypálil Filip Randa, puk poslal o kousek vedle a do odkryté brány dorážel Filip Kasalý - 1:2. Na závěr třetiny měl opět příležitost Kasalý, ovšem neproměnil stav.

Poslední dějství bylo nejbohatší na branky. Adam Pometlo trefil mezeru mezi brankářem a konstrukcí, když dorážel střelu od Martina Kuřítka. Litvínov zjistil, že by se měli snažit, aby ještě mohli zvítězit, ale už bylo pozdě.

Z trestné lavice zrovna vyjížděl Jakub Pekárek. Dostal přihrávku od Štěpána Zídka a sám jel na brankáře hostů. Brýl však neodhal jeho úmysl a puk mu projel proletěl kolem ruky.

Poslední branka byla celkem nešťastná pro Brýla. Střelu od Romana Mikeše chytl do lapačky, ovšem odtud mu puk vyklouzl a do klece kotouč přišťouchnul Jakub Pekárek - 4:2.

Hosté se ještě pokoušeli vstřelit gól, když hráli bez gólmana, ale tento tah jim nepomohl. Utkání tedy skončilo dvoubrankovým náskokem Dukly Jihlava.