1:2
(0:1, 1:0, 0:1)

20.11.2010 / Petr Schwank

20.11.2010 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 20. kolo

HC Sparta Praha

Kocián - Sobotka, Švaříček, Veselý, Kolář, Drvota, Žovinec - Knijazev, Chára, Puna - Ribalkin, Kučera, Dvořák - Rubeš, Sovík, Eis
1

HC Dukla Jihlava

Rittich - Matějka, Cirhan, Šťastný, Jaroš, Prokš, Martínek, Hlaveš - Brychta, Zídek, Kret - Pometlo, Kuřítko, Němec - Vysloužil, Mikeš, Kasalý
2
Branky a nahrávky: 23. Kučera (Kniazev, Puna) - 13. Mikeš (Kasalý), 45. Brychta (Jaroš). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 49:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Jihlavané se soupeře v žádném případě nezalekli a od prvních minut mu jasně dali najevo, že nepřijeli jen bránit. Kociánovy betony museli rychle na led po akci Kuřítka s Prokšem ve druhé minutě. Sparťané odpověděli tečovaným nahozením Sobotky, s nímž si ale jihlavský strážce klece poradil. Hrál se pohledný hokej, puk se přeléval z jedné strany na stranu, za brankovou čáru jej však zatím nikdo nebyl schopen dostat.

Povedlo se to asi v polovině třetiny Romanu Mikešovi. Střelu Kasalého Kocián vyrazil přímo na čepel jihlavského juniora, který jí pohotově dorazil do brány. Sparťané stupňovali tlak, na víc než několik střel od modré už se ale do sirény nezmohli.

Druhé dějství načali domácí střelou Stanislava Eise. Rittich do ní ale včas vložil svůj beton. Další akce domácích už ovšem vedla k vyrovnání. Pražané rychlou kombinací rozhýbali dobře poskládanou obranu hostí, Knijazev objevil před brankovištěm nehlídaného Franka Kučeru, jemuž připadl velice snadný úkol – doklepnout kotouč do poloprázdné branky.

Hosté záhy na to dostali možnost téměř dvouminutové přesilovky pěti proti třem. Do zesláblé defenzivní tvrze Holešovických však bušili marně. Sparta se ubránila. A naopak mohla ještě stáhnout vedení na svou stranu, kdyby Puna po pěkném ťukesu se Sovíkem neztroskotal na Rittichovi.

Nerozhodnost výsledku chtěl ve třetí třetině zvrátit na svou stranu jihlavský Martin Kuřítko. Mezi sparťanskými zadáky se proháčkoval hezky, na Kociána už byl ale krátký. Stejně tak i o pár chvil později jeho spoluhráč Matějka.

To Jakub Brychta už byl o poznání úspěšnější. Sparťanská obrana ho nechala před Kociánem trestuhodně nehlídaného, tudíž měl dostatek času si odražený kotouč zpracovat a dostat jej za záda juniorského gólmana. Byť byla Sparta nadále aktivnějším mužstvem, ze své snahy už další gól nevytěžila. Jihlavští mohli zaslouženě slavit. Po Slavii získali v krátkém časovém sledu skalp dalšího pražského mužstva.