3:2
(1:1, 0:1, 2:0)

Starší dorostenci zdolali doma i Chomutov

15.01.2011 / Vojtěch Vopat

Do začátku utkání nastoupil domácí tým dobře, když se v šesté minutě podařilo dostat puk do bránky Martinu Gregarovi. Hostům se ale podařilo ještě v první třetině vyrovnat a druhou třetinu přidali ještě jeden gól. Poslední dvacetiminutovku ovšem Martin Brabec srovnal skóre a potom ještě zvyšoval Hynek Tobola, který si za dnešní zápas přidal i jednu asistenci. Utkání nakonec skončilo 3:2.
15.01.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Peroutka, Kříž, Tobola, Čermák, Kohout, Čurilla, Hošek, Szathmáry - Brabec, Štěpán, Střecha - Gregar, Vlček, Vantuch - Kovářů, Březka, Lupač - Svobodník, Vítek, Štěrba
3

Piráti Chomutov

Hamal - Sakaev, Tverďák, Havel, Hlava D., Souček, Doskočil - Novák L., Novák J., Hlava N. - Mazánek, Lehnert, Bauer - Šaržík, Huňady, Hejcman - Fronk, Toušek, Navrátil
2
Branky a nahrávky: 6. Gregar (Tobola, Vlček), 51. Brabec (Kříž, Střecha), 55. Tobola (Čermák, Lupač) - 12. Fronk (Navrátil), 30. Hlava N. (Sakaev, Souček). Rozhodčí: Kopeček - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

V sobotu chtěla Dukla předvést stejný výsledek jako ve včerejším zápase, když vyhráli nad Kladnem. Také se to domácímu týmu začalo dařit hned v 6. minutě, když po přihrávce od Hynka Toboly střílel Martin Gregar a zajišťuje vedení jihlavskému týmu. Radost z gólu netrvala moc dlouho. Hostům z Chomutova se podařilo vyrovnat za dalších šest minut, když z mezikruží vystřelil Jiří Fronk.

Před odchodem do kabin měl šanci ještě Lehnert a Vítek. První zmiňovaný se sám ocitl s pukem před Krejčíkem, ovšem při střele se mu podařilo trefit pouze tyčku. Druhý zmiňovaný se také objevil sám před brankářem, ale střílel těsně mimo bránu hostů. Skoro v půlce utkání skóroval Nikolas Hlava, když střílel z mezikruží nad beton Krejčíka - 1:1. Další šanci dostal Tomáš Střecha, ale nepodařilo se mu trefit letící puk ve vzduchu.

V 51. minutě střílel Martin Kříž a tu tečoval Martin Brabec. Puk nakonec skončil těsně pod horní tyčkou Hamalovy brány. Vítězství Dukly potvrdil Hynek Tobola, který střílel z modré čáry a kotouč letěl nad rameny Hamala až do sítě. Hosté se ještě pokoušeli vyrovnat, ale to už se jim nepodařilo a tak po šedesáti minutách hry skončilo utkání 3:2.