5:3
(2:0, 0:1, 3:2)

28.02.2011 / Miroslav Fantal

28.02.2011 17:30, Extraliga staršího dorostu - 44. kolo

HC Olomouc

Lukáš – Kebza, Škůrek, Nesvadba, Brandýs, Novotný, Jirák, Hánl, Paksi, Minařík, Bauer, Zitka, Hradil, Vondra, Tomiga, Ostřanský, Majer, Boubeníček, Kunce, Peštuka
5

HC Dukla Jihlava

Hlávka – Szathmáry, Kovářů, Čurilla, Mandát, Gregar, Kříž, Štěpán, Vítek, Dobrovolný, Svobodník, Vlček, Březka, Hošek, Peroutka, Brabec, Tobola, Lupač, Vantuch, Střecha, Přidal
3
Branky a nahrávky: 2. Kunce (Vondra), 16. Kebza (Zitka, Paksi), 53. Hánl (Hradil), 56. Tomiga (Peštuka), 57. Ostřanský (Peštuka, Škůrek) - 22. Střecha (Peroutka), 44. Kovářů, 59. Gregar (Střecha, Přidal). Rozhodčí: Fiedler - Dučák, Poláček.. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3.

Průběh utkání

Hned po šestnácti sekundách darovali hosté svému soupeři početní výhodu, díky které se Hanáci brzy ujali vedení. Vyražený pokus Vondry dorazil za záda jihlavského gólmana Daniel Kunce. To bylo ale na dlouhou dobu vše. Ani jedno z mužstev si nedokázalo vypracovat vážnější střelecký pokus.

Čekalo se tak až na konec šestnácté minuty, kdy se do přečíslení tří na dva probojovali domácí. Jindřich Zítka zavezl kotouč až před Hlávkovu klec, odkud jej za brankovou čáru poslal Karel Kebza. Hanáci mohli do kabin odcházet ještě spokojenější. Martin Hánl ale v samostatném nájezdu nechal vyniknout jihlavského strážce svatyně.

Druhou dvacetiminutovku začalo lépe mužstvo z Vysočiny, které využilo zaváhání domácí obrany a v přečíslení dvou na jednoho se přesně trefil Tomáš Střecha. O několik minut na to mohli Jihlavští dokonce vyrovnat. V podobné situaci ale zamířil Patrik Přidal jen do domácího gólmana.

Smůlu si pak vybrala obě mužstva najednou. Nejprve za hosty orazítkoval pravou tyč Marek Vantuch a hned z protiúderu se podobný kousek povedl Romanu Boubeníčkovi. Po druhém dějství tak ukazovala tabule skóre 2:1.

Po čtyřech minutách třetí části bylo ale všemu jinak. Jihlavští díky brance Ondřeje Kovářů srovnali krok důležitého utkání. Dukla poté mohla jít dokonce do vedení, ale hlavní sudí ji branku z šestačtyřicáté minuty neuznal.

A když poté hosté promrhali dlouhou přesilovku proti třem, udeřilo na druhé straně. Do samostatného úniku se dostal Martin Hánl a bekhendovým blafákem namířil Hanáky za ziskem tří bodů.

V pětapadesáté minutě navíc Hanáci udeřili počtvrté. Brankou okamžitě po buly vrátil Jakub Tomiga ztracené dvoubrankové vedení. Neuplynuly ani dvě minuty a s Duklou bylo ještě hůř. Definitivní rozhodnutí padlo z hokejky Milana Ostřanského.

Hosté už pouze v závěru zápasu zásluhou Martina Gregara dokázali snížit. Víc toho ale mužstvo z Vysočiny nestihlo.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Bylo to bojovné a vyrovnané utkání se šťastným koncem pro nás. Byl to klasický dorostenecký hokej plný chyb. S výkonem mužstva moc spokojený nejsem, ale s výsledkem ano. Boj o play-off bude ještě těžký. Už páteční zápas na Kometě byl složitý, vyhráli jsme ho 2:1. Dnes jsme sice vyhráli o dvě branky, ale za vyrovnaného stavu ve třetí třetině, kdo by vstřelil branku, vyhrál by. Naštěstí pro nás jsme to byli my. Budeme bojovat až do konce, do play-off se chceme dostat, protože to byl náš cíl na začátku druhé části soutěže.

Luboš Sláma (HC Dukla Jihlava): Zápas jsme museli dotahovat. Poté když jsme dokázali vyrovnat, tak se nám podařilo vstřelit branku na 3:2, ale tu nám sudí neuznali. To nás asi trochu položilo. Následovala dvojnásobná přesilovka, ale branku jsme nedali. Naopak domácím se povedlo skórovat, čímž zápas zlomili. Dnes podal skvělý výkon olomoucký gólman, který svůj tým hodně podržel. Pořád máme šanci dostat se do play-off, ale je to vyrovnaná soutěž. Kdokoli z mužstev jako je Olomouc, Písek, Kometa nebo my máme příležitost se tam dostat.