3:1
(1:0, 2:0, 0:1)

12.03.2011 / Libor Kucza

12.03.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 49. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Peroutka, Kříž, Dobrovolný, Tobola, Čurilla, Zadražil, Szathmáry, Vítek - Štěpán, Brabec, Přidal - Gregar, Vlček, Vantuch - Kovářů, Lupač, Mandát - Březka, Štěrba, Svobodník
3

HC Olomouc

Lukáš - Kebza, Škůrek, Hes, Brandýs, Novotný, Jirák, Hánl, Paksl, Rašner, Bauer, Zitka, Hradil, Vondra, Tomiga, Ostřanský, Nesvadba, Boubeniček, Kunce, Peštuka
1
Branky a nahrávky: 8. Gregar (Dobrovolný), 30. Mandát, 31. Mandát (Přidal) - 58. Kebza (Hradil). Rozhodčí: Čech - Svoboda, Skopal. Vyloučení: 8:9, navíc Mandát (JIH) 10 min. OT - Ostřanský (OLO) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 33:40. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Domácí vstoupili do utkání s vidinou přiblížení se play off, o které by rozhodně nechtěli přijít. Utkání začalo hned dvěma vyloučeními. Celkově bylo dnešní utkání na tresty velmi bohaté. Oba celky se v prvních minutách spíše oťukávali. Poprvé udeřili domácí v čase 7:01. Branku se podařilo vsítit Martinu Gregarovi., který pravděpodobně překvapil i sám sebe. Z prostoru pravého kruhu vyslal lehké nahození, které hostujícímu gólmanovi propadlo až do sítě – 1:0. Další branka už v první třetině nepadla.

Do dvacetiminutovky s pořadovým číslem dvě vlétla Dukla ještě lépe, než do té první. Jihlavští byli mnohem aktivnější, svého soupeře téměř k ničemu nepouštěli. Jako brilantní technik se v čase 29:11 projevil Jan Mandát. Při zakládání hostujícího útoku ukořistil soupeři kotouč, efektní stahovačkou si obhodil protihráče a gólmanovi nedal šanci – 2:0. Radost pohledět! Dukla byla rázem na koni. Hnedle nato, v čase 30:31 zaúřadoval Jan Mandát podruhé. Zcela osamocený zůstal před hostujícím Lukášem a střelou mezi betony mu nedal šanci – 3:0. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Třetí třetina přinesla řadu nepřesností na obou stranách. Utkání se také přitvrdilo, nejednou zůstal hráč ležet na ledové ploše. Naštěstí se ale ani v jendom případě nejednalo o vážnější zranění. Nakonec se podařilo hostím alespoň zkorigovat výsledek. V čase 57:08 se z dorážky prosadil Karel Kebza – 3:1. Přestože hosté zkoušeli power – play, domácí si již své vedení pohlídali. Výrazně tak nakročili k účasti v play off.

Ohlasy trenérů

Ivo Peštuka (trenér Olomouce): „Dnes jsme nezačali dobře, první dvě třetiny jsme odehráli velice špatně. Domácí byli lepší, my jsme pořád na něco čekali. Začali jsme hrát až za stavu 3:0 ve třetí třetině. To už bylo pozdě.“

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): „Jsme spokojení, zůstali jsme ve hře o play off, to je pro nás důležité. Chtěl bych klukům za tenhle zápas poděkovat, za ty dvě třetiny. Třetí už jsme hráli hůř. Olomouc chtěla vyhrát. Z mého hlediska, jako trenéra si myslím, že jsme udělali to, co jsme chtěli, vyhráli jsme 3:1."