3:2p
(1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

31.01.2011 / Vojtěch Vopat

31.01.2011 17:45, NOEN Extraliga juniorů - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Hlaveš, Šťastný, Randa, Martínek, Kolda, Tobola - Pěška, Matějka, Brychta - Malec, Zídek, Brabec - Prokš, Mikeš, Kuřítko
3

Bílí Tygři Liberec

Jelínek - Šimek, Dám, Říha, Šelf, Plutnar, Sobotka - Jánošík, Kouřil, Kedršt - Urban, Vařecha, Mulač - Jonák, Morong, Bittner - Maďar, Miškovský
2
Branky a nahrávky: 16. Kuřítko (Kolda, Prokš), 47. Kuřítko (Prokš, Mikeš), 64. Mikeš (Kolda, Kuřítko) - 36. Bittner (Mulač), 41. Miškovský (Kedršt, Plutnar). Rozhodčí: Blecha - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Při začátku utkání se celkem dost vylučovalo, ovšem ani jeden tým nevyužil těchto výhod. Martin Kuřítko měl velkou šanci, když zpoza brány vyjel k Jelínkovi a puk chtěl dostat do prázdné brány, ovšem včas tam přiskočil Jan Dám a kotouč se odrazil od jeho brusle. V 16. minutě však Dukla skórovala. Na trestné lavici seděl Michal Plutnar za držení. Po půl minutě hry do brány zasouvá kotouč Martin Kuřítko, který po přihrávce od Marka Prokše, objíždí bránu a přistrkuje puk do odkryté brány.

Druhá třetina patřila hostům, když zpoza brány přihrával Jakub Mulač kotouč na Ladislava Bittnera, který ihned vystřelil a puk letěl nad Jírovým betonem až za jeho záda. Hned ze začátku se dostal do vedení Liberec, když tyčku trefil Daniel Miškovský a kotouč se nešťastně odrazil od Jírovy nohy až do brány - 1:2.

Pět minut trvalo Martinu Kuřítkovi, aby vyrovnal. Z mezikruží vystřelil na brankáře hostů a kotouč mu projíždí mezi betony až do brány. Jelikož se v základní hrací době nerozhodlo, pokračovalo prodloužení. Od začátku měl početní výhodu Liberec, ovšem nepodařilo se jim dostat puk do brány. Jihlavští využili početní výhodu, když se do brány trefoval Roman Mikeš, který střílel puk mezi betony Jelínka. Utkání nakonec končilo za stavu 3:2 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (trenér Liberce): „Měli jsme šance, abychom si odvezli více než jeden bod. Rozhodli jsme to neproměněnou přesilovkou 4 na 3, kdy my jsme ji darebácky zahodili a soupeř ji úplně jednoduchou hrou proměnil."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „První třetinu jsme měli trochu navrch. Druhou třetinu měl navrch Liberec a z toho pramenilo vyrovnání na 1:1. Vstup do třetí třetiny také nebyl dobrý, když jsme dostali dobrý gól. Dneska to bylo opravdu padesát na padesát.