6:1
(4:0, 1:0, 1:1)

17.02.2011 / Miloš Štrojsa

17.02.2011 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 51. kolo

BK Mladá Boleslav

Will - Kurka, Vrba, Mozík, Soukup, Dostál, Arazim, Martínek - Belay, Chaloupka, Jiránek, Babický, Jankovský, Rys, Matějček, Koudela, Lenc
6

HC Dukla Jihlava

Rittich - Cirhan, Adam, Šťastný, Hlaveš, Randa, Tobola - Prokš, Polcar, Gregar - Mikeš, Vysloužil, Kasalý - Malec, Kuřítko, Zídek
1
Branky a nahrávky: 6. Lenc (Belay, Rys), 15. Belay (Lenc, Mozík), 17. Lenc (Soukup), 17. Jiránek (Mozík), 40. Matějček (Soukup), 54. Koudela (Jankovský, Babický) - 51. Gregar (Zídek, Tobola). Rozhodčí: Lacina - Svoboda M., Zavřel. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 52:29. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

Průběh utkání

Začátek utkání rozhodně nenaznačoval, že by měl nějaký tým vyhrát jednoznačným rozdílem. Úvod zápasu byl poměrně vyrovnaný a mírnou převahu Boleslavi vyjádřil gólově až Radan Lenc, který rutinérskou střelou do horní poloviny branky využil Belayovu pobídku. Boleslavský forvard Martin Belay hrál důležitou roli i u druhého gólu domácích – tentokrát se proměnil z asistenta ve střelce a po Rysově krásné přihrávce zvýšil na 2:0. Následující minuty prakticky rozhodly o osudu utkání.

Rozhodčímu se totiž nelíbily protesty hostující střídačky proti vyloučení svého hráče a poslal Jihlavu do tří. Boleslav nabídnutou šanci využila – nejprve si Radan Lenc dorážkou Soukupovy střely připsal druhý gól v utkání a v pokračující klasické přesilovce se po samostatné akci prosadil Tomáš Jiránek. Otřesení hosté už do konce první třetiny nic nevymysleli a do kabin odcházeli za nepříznivého stavu 0:4.

Druhé dějství zahájil povedenou střelou boleslavský Soukup, hostující brankář Rittich se však vyznamenal a kotouč vyrazil do bezpečí. I jihlavští hokejisté měli příležitost zahrát si dvojnásobnou přesilovku. Přestože měl hlavně Hlaveš několik slibných příležitostí, skóre zápasu zůstávalo neměnné. V polovině zápasu se mohl gólově prosadit Koudela, svoji dorážku ale směřoval pouze do výstroje Ritticha a ten si tak na své konto připsal další povedený zákrok.

Jihlavský Zídek se následně ocitl zcela sám před Willem, o několik centimetrů však minul horní roh branky a v zoufalství z neproměněné šance se chytl za hlavu. Jiránek neproměnil svůj samostatný únik, a když už se zdálo, že druhá třetina skončí bez branek, Boleslav se ještě jednou gólově prosadila. Ondřej Matějček byl odměněn za svou aktivitu v zápase a těsně před sirénou oznamující konec druhé periody zvýšil už na 5:0.

Úvodní minuty třetí třetiny patřily především Belayovi. Šikovný útočník Boleslavi se svými kličkami několikrát dostal až před Ritticha, žádná z jeho individuálních akcí ale gólem neskončila. To samé se dalo říci o následné šanci Jihlavy. Přesnou střelu z hole hostujícího hráče zpacifikoval jistý Will a zaslouženě se dočkal pochvaly od svých spoluhráčů. Čisté konto však přece jenom neudržel. Zídkovu střelu z protiútoku sice ještě s vypětím všech sil vyrazil, proti dorážce Martina Gregara už však nic dělat nemohl a hosté se dočkali čestného úspěchu.

Domácí ale rychle odpověděli a David Koudela upravil stav utkání na konečných 6:1 pro Mladou Boleslav. Boleslavští junioři předvedli lahůdkovou kombinaci a souhra v ose Babický - Jankovský - Koudela byla skutečnou ódou na gól. Namlsaní domácí se v závěrečné euforii ještě dostali do několika slibných příležitostí, stav utkání se už ale nezměnil a Boleslav se tak mohla radovat z cenného, byť jednoznačného vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): Začal bych asi tím, že hlavní rozhodčí absolutně nazvládl řízení zápasu. Chvíli poté, co jsme dostali druhý gól, byl jasný faul kolenem na Martina Kuřítka, rozhodčí ale našeho hráče vyloučil za nafilmovaný pád. To jsem nevydržel a ozval se, načež nás poslal do tří za protesty. Kluci dvojnásobné oslabení hodně dobře bránili. V jeho závěru jsme ale dostali gól a při dohrávání klasické přesilovky 5 na 4 další. V té chvíli bylo rozhodnuto a nebylo už o co hrát. Ve druhé části jsme se herně zvedli, ale dostali jsme takovou lacinou branku. Mladá Boleslav dominovala v osobních soubojích i v situacích jeden na jednoho. Zaslouženě vyhrála, i když my jsem jí to hodně ulehčili. Jsem zklamaný z některých hráčů, kteří by měli táhnout tým a být oporami, tak nepodali takový výkon, který by měli podávat.