1:0
(0:0, 0:0, )

Jihlavští hokejisté se k postupu nepřiblížili. 3. čtvrtfinále prohráli těsně 1:0

22.02.2011 / Petra Matůšová

Jihlava zajížděla do Znojma s lákavou vidinou dvou výher a rozhodnutí série. To se však minimálně do sobotního klání v krajském městě Vysočiny odkládá. Dukla totiž v zápase plném vyloučení podlehla svému jihomoravskému sokovi fotbalovým výsledkem 1:0. Utkání bylo již od počátku vyrovnané, také jihlavští měli spoustu šancí. Proměnit je však nedokázali. Jediným přesným střelcem byl znojemský Antonín Bořuta. Série se tak začíná dramatizovat.
22.02.2011 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Kacetl - Bořuta, Pláněk, David, Štach, Pospíšil, Klimeš, Kolafa - Trojan, Říha, Beroun - Lattner, Podešva, Lev - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Havlík, Kovalský, Vyletelka
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Dobrovolný, Šidlík, Suchý, Staněk, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Zeman, Škumát - Sojčík, Padělek, Bezděk - Protasenja, Maliník, Krupka
0
Branky a nahrávky: 41. Bořuta (Jarůšek, Beroun). Rozhodčí: Jebavý, Ondřej - Matějček, Dančišin. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2517. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Čtvrtfinálová série mezi Znojmem a Jihlavou se přesunula ke svému třetímu utkání na jihomoravský led. Dukla vstupovala do hry s vedením 2:0 na zápasy, Orli potřebovali nutně bodovat, aby se přiblížili na dostřel soupeři z Vysočiny.

Obraz hry prvních minut nenabídl žádnou akční podívanou. Obě mužstva se zpočátku spíše rozkoukávala, do větších šancí se dostávali hlavně hosté. Nepříjemná byla především Hodkova střela z prostoru kruhu, která se ovšem stala pro domácího gólmana Kacetla lahůdkou. Ani další bomba od modré z hole Tomáše Kalába nečinila znojemské brankářské jedničce větší problémy. První větší příležitost domácích měl na hokejce bek Tomáš Klimeš, nedokázal však přesně zamířit kotouč do Řehořovy svatyně. V téměř stoprocentní šanci se ocitl při hře 4/4 Vladimír Říha, jenž se dostal do samostatného úniku a střelou po ledě neprostřelil hostujícího gólmana. Poslední minuty prvního dějství se nesly ve znamení častého vylučování na obou stranách, žádný tým však nedokázal nabízenou přesilovku využít, za zmínku stojí především Berounova střela na Řehořovu lapačku.

Druhá třetina byla opět poznamenána častým vylučováním. V přesilové hře se pokoušel prosadit svou střelou od modré čáry Jan Lattner, na druhé straně nepříjemně zahrozil Daniel Hodek. Po individuální akci se před Kacetla dostal také Jiří Suchý, ale ani on nedokázal ukočírovat puk a zamířit jej do brány. Jihlava mohla jít do vedení po akci Libora Bezděka, jenž sám před Kacetlem jen těsně minul odkrytou znojemskou klec. Ani následná Padělkova střela na vyrážečku orlího gólmana nebyla přesná, a tak i prostřední perioda skončila smírně, bez branek.

Poslední část hry začala pro domácí bravurně. Časomíra stačila odkrojit necelou minutu a červené světlo za Řehořovou bránou se poprvé rozzářilo. Richard Jarůšek poslal přesnou přihrávku na Antonína Bořutu, který od modré čáry vypálil na Řehoře, jenž propustil za svá záda první gól dnešního střetnutí – 1:0.

Jihlava se pokoušela drát častěji do útoku, ale její snahu brzdilo časté vylučování i nepřesnosti v rozehrávce. Kacetla několikrát pozlobil svými ranami Michal Jeslínek, nebezpečně vypadala také akce Jiřího Suchého, který se probil až před gólmana Jihomoravanů, ale nedokázal přesně zacílit svou střelu. Když už se Znojmo nechalo vyloučit, následovalo i vyloučení Jihlavy, a hostům začal pomalu docházet čas. Jihlavský nápor přeci jen přišel, o největší rozruch před domácí svatyní se postaralo duo Bakus-Čachotský, druhý jmenovaný ovšem svou velkou příležitost propásl a nepodařilo se mu tečovat Bakusovu střelu za Kacetlova záda. Ani následná hra bez brankáře už hráčům z Vysočiny nevyšla, Znojmo poslední minuty skvěle odbránilo, šetřilo každou vteřinu, a po zásluze tak dnešní utkání vyhrálo.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): Co se herní stránky týče, tak si nemyslím, že byl ten zápas z naší strany špatný. Na můj vkus bylo moc vyloučených. Znojmo hraje přesilovky dobře a jednou mu to tam padlo. Vyústilo to z naší nedisciplinovanosti v určitých okamžicích. Série jde dál.

Karel Soudek (Znojmo): Byl to pro nás těžký zápas. Soupeř je velice dobrý. Dvě třetiny nebyly z naší strany úplně vydařené. Jak jsme hráli ve třetí třetině, tak si představuji, že by se mělo v play off bojovat. Myslím si, že jsme chtěli to vítězství více a zasloužili jsme si ho.


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava