6:0
(4:0, 1:0, 1:0)

Ani ve druhém utkání na severu Čech Dukla neuspěla

06.03.2011 / Jan Hošic

Také do druhého utkání semifinálové série nastoupili jihlavští hokejisté bez svých největších opor. Nenastoupil kapitán Oldřich Bakus, ani rychlík Tomáš Čachotský. Již od začátku klání bylo jasné, kdo je na ledě pánem. Chomutovští udeřili v první dvacetiminutovce hned čtyřikrát a rozhodli tak o osudu střetnutí. V průběhu utkání přidali ještě další dvě branky. Severočeši se tedy dostávají do vedení 2:0 na zápasy. Doufejme, že Dukla doma zabere a svého soka ještě potrápí.
06.03.2011 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

Piráti Chomutov

Hylák - Grof, Kántor - Slovák, Mucha - Pavlas, Havíř - Bombic, Mudroch - Hruška, Hrdel, Duda - Stránský, Kraft, Procházka - Jíra, Skořepa, Selingr - Davídek, Sikora, Seman
6

HC Dukla Jihlava

Řehoř (17. Benda) - Ficenc, Kaláb - Šidlík, Dobrovolný - Staněk, Suchý - Zelený, Malena - Hodek, Bezděk, Pitule - Jeslínek, Zeman, Kucsera - Protasenja, Maliník, Krupka - Man, Posmyk, Sojčík
0
Branky a nahrávky: 5. Sikora (Davídek, Grof), 10. Selingr (Skořepa, Jíra), 13. Duda (Skořepa), 17. Procházka (Stránský, Slovák), 36. Procházka (Pavlas, Kraft), 53. Procházka (Havíř, Kraft). Rozhodčí: Zubzanda, Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3879. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

Po včerejším utkání se i v druhém semifinálovém souboji mezi Chomutovem a Jihlavou dal čekat vyrovnaný souboj. Ovšem nebylo tomu tak.

První velká šance byla k vidění v čase 2:24, když si Petr Jíra vybrusli z rohu až před Řehořa. Ten i s velkou dávkou štěstí tuto šanci zneškodnil. V čase 4:04 už ale Řehoř překonán byl. K Marku Sikorovi se dostal odražený kotouč a jeho střela z mezikruží si našla místečko u pravé tyče. V šesté minutě se hosté snažili o vyrovnání. Jihlavský Man střílel a Posmyk tečoval jeho střelu, Hylák byl však připravený. Další gólová šance se odehrála v čase 9:20. Domácí Jíra našel před bránou Skořepu, ten ještě vylepšil pozici pro Pavla Selingra, který neměl těžký trefit prázdnou branku a zvýšil na 2:0.

Dukla byla po tomto gólu dost zaskočená a ihned si vzala oddechový čas, což Jihlavě ale moc nepomohlo. V čase 12:02 při početní výhodě Chomutova Radek Duda dorazil střelu Zdeňka Skořepy a domácí už vedli o tři branky. Dukla se snažila o odpověď a v šestnácté minutě se až před Hyláka dostal Jiří Suchý. Jeho střela orazítkovala tyč. Z následného protiútoku přišla pro Jihlavu další pohroma. Milan Procházka se dostal až před Řehoře a střelou pod vyrážečku ho vyhnal z branky. Místo něj se do brány postavil Marek Benda.

Obrovskou šanci zkorigovat stav utkání měl Adam Zeman. Ten ujel při vlastním oslabení a byl faulován Kántorem. Následovalo trestné střílení, které však Zeman neproměnil. V této třetině se čekalo kdo udělá více chyb, a těch udělala více Jihlava. Chomutov, který měl v této třetině navrch, je dokázal využít, a proto se šlo do šaten za stavu 4:0 pro domácí.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté, když se Jihlavští dostali do přečíslení 2 na 1. Zakončoval Bezděk, ale Hylák byl připravený a střelu pod břevno pokryl. Další větší šance se uskutečnila až v devětadvacáté minutě. Duda našel před brankou zcela osamoceného Bombice, který ale zamířil nad hostující branku. Následoval velký tlak domácích, ale jen díky velmi dobrému výkonu Marka Bendy se prozatím stav neměnil.

To platilo až do času 35:51. Po skončeném oslabení Chomutova se do přečíslení 2 na 1 dostali Aleš Pavlas s Milanem Procházkou. Durhý jmenovaný si ranou mezi betony připsal svůj druhý gól a zvýšil už na 5:0. Minutu před koncem druhé třetiny se domácí dostali do dalšího přečíslení. Kraft nahrával Slovákovi, který tvrdou střelou bránu netrefil, a šlo se podruhé do kabin.

Třetí třetina začala opět šancí Jihlavy. Hodek vyslal jedovatou střelu na Hyláka, kterému kotouč vypadl do brankoviště a naštěstí pro domácí jej včas odpálil Zbyněk Hrdel. O tři minuty později se ve slušné pozici objevil domácí kapitán Skořepa. Jelikož Benda proti němu vytáhl pěkný zákrok, stav se neměnil. Skoré se přeci jen v dnešním utkání ještě jednou pohnulo. V čase 52:43 při přesilovce Chomutova pěti proti třem. Havíř tvrdě pálil od modré, Benda stěží vyrazil a odražený puk se dostal k Milanu Procházkovi, který dorážkou do zcela odkryté klece zkompletoval svůj hattrick v dnešním zápase a poslal Chomutov do šestibrankového vedení.

V sedmapadesáté minutě dostali početní výhodu pěti proti třem, která trvala celé dvě minuty, také hosté. Dokázali se sice usadit v útočném pásmu, ale díky poctivé práci domácích hokejistů a brankáře Alexandra Hyláka, nezaznamenala Dukla ani čestný úspěch. Zápas tak skončil jednoznačným výsledkem pro KLH Chomutov.

Třetí třetina byla v dnešním zápase určitě tou nejvyrovnanější. Chomutov už kontroloval výsledek a zápas se dohrával celkem v poklidném tempu. Domácí fanoušci si užívali jasný výsledek a na stadionu tak panovala skvělá atmosféra. Chomutov v ní dokázal ještě jednou upravit stav a vyhrát tak celý zápas v poměru 6:0. Dnešní výhrou se v semifinálové sérii ujímá vedení 2:0 na zápasy a série se přesouvá do Jihlavy.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Dnešní utkání se určitě nehodnotí jednoduše. Dneska se projevila hráčská kvalita soupeře a už od začátku nás jasně přehráli. My jsme se s tím prostě nedokázali vypořádat. To je celé.“

Milan Kašpárek (KLH Chomutov): „Už včerejší zápas jsem hodnotil kladně a ten dnešní si myslím, že byl z naší strany ještě lepší. Už od první minuty tam byla vidět síla a chuť mužstva po vítězství. Myslím si, že už první třetinou jsme utkání jednoznačně rozhodli. Dneska jsem opravdu spokojený počínaje brankářem až po posledního hráče v poli. Až na pár situací, kterých bylo opravdu málo, nemám klukům co vytknout.“

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava