1:5
(1:0, 0:4, 0:1)

21.03.2011 / Vojtěch Vopat

21.03.2011 17:45, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík (41. Šlapáček) - Kříž, Peroutka, Tobola, Dobrovolný, Zadražil, Čurilla, Vítek, Hošek - Štěpán, Přidal, Brabec - Gregar, Vlček, Vantuch - Kovářů, Lupač, Mandát - Březka, Svobodník, Střecha
1

Banes Motor České Budějovice

Gába - Plášil, Ťoupal, Kypta, Škopek, Prokop, Pařízek - Svoboda, Trummer, Bárta - Pich, Mareš, Beneš - Bílek, Švec, Rob
5
Branky a nahrávky: 4. Vlček (Dobrovolný, Gregar) - 27. Pařízek (Rob, Švec), 30. Bílek (Rob), 37. Mareš (Plášil), 39. Pich (Škopek), 54. Švec (Bílek). Rozhodčí: Čech - Reich, Svoboda. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Průběh utkání

Úvod pondělního semifinálového utkání starších dorostenců se velmi povedl. Za hosty odjel na trestnou lavici ve třetí minutě Tomáš Prokop a tím dal výhodu jednoho muže poli jihlavskému týmu. O minutu později se už radovali domácí, když David Dobrovolný vystřelil od modré čáry na Gábu. Střelu ještě tečoval Martin Vlček a brankář hostů už nemohl puk ukrýt – 1:0. Ve čtrnácté minutě ještě mohl proměnit svoji šanci Tomáš Střecha, ovšem při střele z kruhu trefil pouze dobře připraveného Gábu.

Při úvodu druhé části zápasu jela na bránu dvojice Martin Gregar – Ondřej Kovářů, ale jejich souhra nezmátla Gábu, který puk chytá do lapačky. Následně odjíždí na trestnou lavici tentokrát Ondřej Svobodník za hákování a přicházející přesilové hry využily Budějovice. Svými přihrávkami zmátli jihlavského Krejčíka a následně mohl dorážet do prázdné brány puk Tomáš Pařízek. Netrvalo dlouho a opět přišlo vyloučení. Za jihlavské odjížděl Marek Vantuch a z řad hostů to byl Jan Trummer. Pročištění ledu více vyhovovalo Budějovicím, když vedení strhl na svoji stranu nepokrytý David Bílek, který z mezikruží střílí puk za Krejčíka – 1:2. Mountfieldu to ovšem stále nestačilo. Ke konci třetiny skóroval Lukáš Mareš střelou od modré do rohu Krejčíkovy brány a o dvě minuty později i Tomáš Pich, který pronikl jihlavskou obranou a prostřeluje brankáře domácí Dukly – 1:4. Ke konci třetiny měl Krejčík zdravotní problém, proto byl vystřídán svým náhradníkem Janem Šlapáčkem.

Třetí třetinu se už Jihlavě dařilo o poznání lépe. Prvně na bránu hostů vyrazil Jiří Peroutka a také Jan Mandát, oba dva ovšem neúspěšně. Konečnou podobu utkání dala přesilovka v 54. minutě. Martin Kříž musel opustit ledovou plochu za faul kolenem a výhody jednoho hráče v poli hosté využili. Emil Švec střílí z mezikruží a kotouč letí nad betonem Šlapáčka. Jihlavským hráčům se už ovšem snížit nepodařilo a utkání po šedesáti minutách skončilo za stavu 1:5.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Budějovic): „V soutěži jsme spolu nehráli, takže jsme očekávali, že tu nedostaneme nic zadarmo. Ze začátku to tak vypadalo, ale když jsme střelili nějaký gól, tak jsme se uklidnili. Byli jsme kombinačně lepší a tím soupeře přehráli."

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): „Byli jsme v pozitivním naladění, že jsme se dostali do play-off a první třetinu jsme odehráli dobře. Druhou třetinu jsme udělali dva fauly a následně dostali gól. Byl v oslabení, takže nás zarazil ten druhý gól. Ke konci byl faul na gólmana a ten musel odjet do nemocnice. Třetí třetina se mi už potom líbila. U nich jim nenecháme nic zadarmo a věřím, že uděláme pěkný výsledek."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie