3:2
(0:1, 1:0, 2:1)

Načít novou vítěznou sérii se Dukle v Olomouci nepodařilo

01.09.2011 / Tomáš Schmiedt

Do utkání vstoupili jihlavští hokejisté brilantně. Hned ve 3. minutě využil přesilovou hru Adam Pometlo. Další branky již úvodní třetině i přes řadu vyloučení nepadly. V dějství druhém se domácím podařilo zásluhou Matěje Pekra srovnat skóre. V následující dvacetiminutovce se Hanáci do černého trefili celkem dvakrát. Hráčům Dukly se však podařilo rozsvítit červené světlo pouze jednou, a tak si z olomouckého zimního stadionu odvážejí porážku v poměru 2:3.
01.09.2011 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Olomouc

Žigárdy – Lhotský, Nedbálek, Bartoň, Horák O., Staněk, Ondrušek, Pezda – Pekr, Dopita, Selingr – Pšurný, Řípa, Haluza – Šlahař, Kolouch, Kucsera – Rác, Haas.
3

HC Dukla Jihlava

Rittich – Grundmanis, Kolafa, Petráček, Malena, Kaláb, Ficenc, Jaroš, Zelený – Jelínek, Padělek, Zeman – Pěška, Pometlo, Čachotský – Mikšovský, Domin, Krupka – Polcar, Maliník, Bezděk.
2
Branky a nahrávky: 39. Pekr (Lhotský), 45. Pekr (Dopita, Selingr), 48. Řípa (Horák O., Kucsera) – 3. Pometlo (Ficenc), 46. Maliník (Bezděk). Rozhodčí: Přikryl – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 3:7, navíc Nedbálek (OLO) a Pometlo (JIH) 10 min. [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 416. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Na začátku první třetiny šla Mora do oslabení a Jihlava trestala. Ficenc od modré napálil kotouč, který tečoval za olomouckého strážce svatyně Adam Pometlo. Hanáci se snažili srovnat ještě do přestávky, leč neúspěšně. V jejich snažení jim nepomohla ani půlminutová dvojnásobná početní výhoda a také ani levá tyč hostující branky, kterou v sedmnácté minutě napálil Pekr. Domácí forvard se zatím ale jen zastřeloval.

Olomoučtí hokejisté v prostřední části pokračovali v dobývání Rittichovy branky. Odměnou jim byla vyrovnávací trefa, kterou dvě minuty před druhou sirénou zařídil agilní Matěj Pekr.

Útočník Hanáků se postaral i o další gól Mory, když se v přesilové hře opřel na pravém kruhu do Dopitovy přihrávky zpoza branky a rozvlnil síť v jihlavské svatyni. Hosté ale brzy odpověděli. Bezděk našel v mezikruží volného Romana Maliníka, který doslova propálil Žigárdyho.

Vedení vrátil domácím v oslabení Jiří Řípa. Zkušený forvard Olomouce na útočné modré sebral puk, a i když byl pronásledován třemi soupeři, dovolil si Ritticha vychutnat, takže nakonec zasouval do prázdné klece.

Jihlava se pokusila v závěru ještě o power-play, ve kterém se ale srovnávací trefy nedočkala. Hanáci tak po dvou venkovních prohrách doma porazili Duklu Jihlava 3:2.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Myslím, že jsme sehráli dobrý zápas, ale mohli jsme dát více branek, protože jsme měli hodně šancí. Trochu jsme se potýkali s koncovkou, ale jinak si myslím, že to bylo z naší strany kvalitní utkání a divákům se muselo líbit. Při těch našich šancí jsme měli být důraznější. Myslím si ale, že si to sedne a do čtrnácti dnů branky dávat budeme. Jihlava byla kvalitním soupeřem, což je pro přípravu dobré.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Nepodali jsme špatný výkon. Rozhodly naše chyby. Hlavně ta ze třetí třetiny, kdy jsme při naší přesilové hře nechali hráče domácích za zády a ten rozhodl. Sice jsme v posledních dvou utkáních nenavázali na výsledky z úvodu přípravy, ale klukům to říkáme, že nejde o výsledek. Důležitá je předváděná hra, snažíme se odstranit chyby, kterých se dopouštíme. Dnes to bylo kvalitní utkání, které jsme prohráli o jednu branku.