2:1
(1:0, 0:1, 1:0)

Dukla si po bojovném utkání připisuje další tři body. Těsně zdolala Litoměřice

25.01.2012 / Libor Kucza

Úvodní minuty utkání patřily hostujícím borcům, kteří působili živějším dojmem. V závěru třetiny se však již ujali taktovky jihlavští hokejisté, kteří díky Tomáši Čachotskému otevřeli skóre. Ve druhé třetině aktivita obou celků poněkud upadla, přesto hosté dokázali vyrovnat. Ve třetí periodě pak Daniel Hodek z dorážky rozhodl o vítězství Dukly. Hokejisté z krajského města Vysočiny tak porazili Litoměřice 2:1.
25.01.2012 17:30, 1. liga ČR - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Petráček, Ficenc, Grundmanis, Dobrovolný, Kaláb, Kolafa, Jaroš, Kolda - Mrňa, Padělek, Jeslínek - Bezděk, Hubáček, Čachotský - Vysloužil, Maliník, Hodek - Polcar, Domin, Zeman.
2

HC Stadion Litoměřice

Přikryl – Drábek, Holomek, Martinka, Vobořil, Kříž, Evan, Ketner, Dudáš – Kafan, Šinágl, Novák, Loskot, Hašek, Horčička, Slížek, Tvrzník, Lenc, Rudovský, Gengel, Hlusička.
1
Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Hubáček), 50. Hodek (Ficenc) - 21. Novák (Drábek, Šinágl). Rozhodčí: Vampola - Chocholouš, Reich. Vyloučení: 4:8, navíc Vobořil (LIT) 10 minut nesportovní chování, Šinágl (LIT) 10 min nesportovní chování. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 997. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Střetnutí mezi Duklou a Litoměřicemi mělo velice důležitý náboj. Hosté bojovali o šanci přiblížit se osmé příčce, jihlavští hokejisté se zase musejí ohlížet na v tabulce se přibližující duo Hradec Králové, Benátky nad Jizerou.

Jak již bývá na Horáckém zimním stadionu zvykem, prvních pár minut střetnutí opět nepřivodilo příznivcům tohoto kolektivního sportu příliš radosti. Hrál se velice ospalý hokej. Příležitostí bylo skutečně poskrovnu, ani jedna neměla brankovou příchuť. Jedenáctá minuta a jako když uhodí blesk. Litoměřičtí ožili a rázem mohli jít do vedení. Před Novotným se ale v těsné blízkosti nedokázali prosadit Gengel s Tvrzníkem, totožně si o několik málo okamžiků později počínali také Novák se Šináglem. Když tlak hostí opadl, začala úřadovat domácí družina, která vytěžila z minima maximum. V čase 16:05 si Tomáš Čachotský vyjel zpoza litoměřické svatyně, načež vymetl střelou švihem všechny pavučiny v pravém rohu Přikrylovy klece – 1:0. Tímto skóre také úvodní dvacetiminutovka skončila.

Z následující uběhlo pouze 35 vteřin a hostující borci již mohli slavit vyrovnávací branku. Po velkém závaru před Novotným se z dorážky prosadil Martin Novák – 1:1. V 26. minutě si při úniku litoměřického Jakuba Hlusičky pomohl Tomáš Kaláb nedovoleným způsobem. Hlavní sudí Vampola nařídil trestné střílení! Hostující útočník se pokusil zakončit mezi betony Novotného, ten však jeho záměr vystihl a nájezd zneškodnil. O necelé dvě minuty později vyděsil všechny litoměřické hokejisty opět Tomáš Čachotský. Objel branku hostí a před Přikrylem měl poté spoustu času k zakončení. Hostující brankář ale skvěle pokryl prostor a nedal hbitému forvardovi Dukly šanci. Minutu po přelomu poloviny utkání ujel jihlavské defenzivě ve vlastním oslabení Radan Lenc. Nepřesně si však seřídil mířidla a vypálil nad branku Novotného. O vítězi tak musela rozhodnout závěrečná třetina.

V té hráli oba celky především ze zabezpečené obrany, příliš vzrušení nebylo zpočátku k vidění. Z polospánku probudil ochozy až Daniel Hodek, který dopravil za brankovou čáru odraženou střelu Tomáše Ficence – 2:1. Uběhlo zhruba půl minuty a Dukla mohla jít do dvoubrankového vedení. Petr Přikryl neudržel kotouč, jenž se poté doslova „doplížil“ do branky. Rozhodčí se ale domníval, že má litoměřický brankář puk pod kontrolou, tudíž přerušil hru - branka nemohla být uznána. V závěru utkání se také na ledové ploše velmi přiostřilo, nechyběly ani mírné šarvátky. Severočechům už však nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. Vsítit druhou branku nedokázali, Dukla tak mohla slavit. Litoměřice udolala 2:1.

Na tento zápas určitě nebude v dobrém vzpomínat Aleš Padělek, který v závěru utkání utržil tvrdý zásah kotoučem, zřejmě do oblasti krku. Zděšení fanoušci si však mohli brzy oddechnout. Jihlavský útočník se totiž zvedl a po svých odjel na střídačku.

Ohlasy trenérů

Jan Fišera (trenér Litoměřic): „Dneska jsme tady vyloženě ztratili. Hlavně první dvě třetiny jsme byli lepší, dost šancí jsme ale neproměnili, hlavně trestné střílení. To nás stálo zápas. Ve třetí třetině jsme se dostali pod tlak a inkasovali gól z dorážky, což byla velká škoda, protože jsme si body zasloužili.“

Petr Vlk (trenér Dukly Jihlava): „Zápas jsme nedohráli tak, jak jsme si představovali, ale v situaci, v jaké teď jsme, je takový zápas, který jsme doslova umlátili, vyloženě potřebný. Dnes to nebylo vůbec o kráse.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie